Klaar met de overlast: Venetianen willen toeristenlimiet invoeren

De inwoners van Venetië zijn er helemaal klaar mee. Jaarlijks krijgt de Italiaanse stad heel wat toeristen over de vloer en dat zorgt voor heel veel overlast. De inwoners hebben nu aan het stadsbestuur voorgesteld om een toeristenlimiet in te voeren.

Jaarlijks bezoeken 20 miljoen toeristen deze bijzondere stad. In de stad zelf wonen 55.000 inwoners. De inwoners worden voortdurend onder de voet gelopen en kunnen niet meer normaal boodschappen doen of even rustig door de stad lopen. De Venetianen zijn er helemaal klaar mee en demonstreerden afgelopen weekend in de stad. Ze liepen met lege koffers door de straten. De bewoners lieten hiermee zien dat ze beter kunnen vertrekken.

De Venetianen zijn inmiddels in gesprek gegaan met het stadsbestuur. Ze willen een toeristenlimiet instellen, maar het is niet duidelijk hoeveel toeristen er dan per dag de stad mogen bezoeken en of het stadsbestuur dit ook echt wil invoeren.

Lees ook:Inwoners Barcelona protesteren tegen toeristen
Lees ook:Inwoners Mallorca in protest tegen zuiptoeristen
Lees ook:Burgemeester Barcelona wil toeristenlimiet
Lees ook:Belg sleept Venetië voor de rechter om toeristenprijzen
Lees ook:Cinque Terre in Italië voert toeristenlimiet in

Geen reacties // Reageer