Review: easyHotel Brussel

Een maand geleden mocht ik een nachtje proefslapen in het splinternieuwe easyHotel in hartje Brussel. Het was mijn allereerste keer in een easyHotel. Of het echt zo easy was, lees je hieronder.

Na een treinrit van 5 uur kwamen wij (een vriendin et moi) aan in Brussel, het was de eerste keer dat wij deze stad bezochten. We kwamen middenin Brussel terecht, het was fris, we hadden trek en we zochten eerst een leuk café op. Na een kop soep gingen we de winkelstraat in, aten nog een overheerlijke, maar calorierijke wafel, kochten een tas en zo kwamen we uiteindelijk uit bij Manneken Pis, die voor de de een of andere gelegenheid iets had aangetrokken. Na deze tour gingen we op zoek naar het hotel. Het was vlakbij de winkelstraat, maar aangezien de mobiele wifi het niet deed, hadden we geen idee waar we precies moesten zijn.

Op naar de info op de Grote Markt, de medewerkers wisten niet zo goed waar de Rue d’Argent (Zilverstraat) lag en deze stond ook niet op de kaart. Ook het easyHotel was nog niet bij ze bekend, niet zo vreemd misschien, aangezien het hotel pas 2 dagen eerder open was gegaan. Na een hele uitleg werden we toch de goede kant opgestuurd en via een aantal omzwervingen kwamen we, via de opera, in een zijstraatje terecht en daar stond het logo en het gebouw van easyHotel al te pronken.

We stapten naar binnen en kwamen in de lobby terecht, compleet met frisdrank- en snackautomaat en een informatiehoekje met allemaal folders en magazines over Brussel. De inrichting was strak en in de kleuren van easyHotel, wit en oranje. We gingen inchecken en een vriendelijke dame hielp ons. De voertaal in het hotel is Engels of Frans, de receptionistes spreken geen Nederlands. De receptioniste vertelde dat het hotel nog splinternieuw was en dat de selfservice het nog niet deed. De schermen stonden inderdaad op zwart. Geen probleem, de receptionist kon ons wel inchecken.

De receptioniste legde het een en ander kort en duidelijk uit.. Zo was het mogelijk om met korting in een restaurant vlak in de buurt te ontbijten. Daarnaast gaf ze ons een aantal tips, wat wij allemaal konden doen in Brussel. Zo konden wij mee met de hop on bus en was er elke dag een free tour door de stad. We kregen de sleutelkaart, stapten de lift in en gingen naar onze kamer. Het bleek een standaard kamer voor 2 personen te zijn, met 2 grote bedden, een grote badkamer met douche en toilet, kaptafel, grote spiegel en een kast waar je de jassen op kon hangen. Dit alles sfeervol verlicht.

De tv was nog niet aanwezig, deze zou pas de week erna worden opgehangen. Geen probleem, gelukkig was de gratis wifi al wel aangesloten. Op de site van het hotel stond dat de kamers uitgerust waren met 7-comfort zone matrassen. Geen idee wat dat is, maar de bedden lagen echt heerlijk, zelden zo’n hotelbed gehad dat zo lekker lag, wat een luxe! Ook handig was dat elk bed een eigen stopcontact had en dat er een laptopkluis in de kamer was. En ook handig, ga je de kamer uit en sluit je de deur niet goed, dan klinkt er direct een soort van brandalarm over de gang, zodat je de deur wel goed afsluit, goed bedacht wel! Ons uitzicht was een binnenplaats, we konden zwaaien naar de buren.

Na een diner in een voor ons veel te duur restaurant (oeps) kwamen we weer terug in het hotel. We hadden een beetje teveel gegeten en besloten na een uurtje te gaan slapen. Ik heb heerlijk geslapen, mijn vriendin wat minder goed, want door mijn zware verkoudheid snurkte ik de tent zowat uit. Even aankleden, opfrissen (handig al die zeeppompjes bij de douche en wastafel) en tas weer inpakken.

We gaven de sleutel weer terug aan de receptioniste, checkten uit en gingen ontbijten. Het was mijn eerste keer in een easyHotel en het zal niet mijn laatste keer zijn. Slapen in een easyHotel is gewoon eenvoudig en simpel overnachten. Je hebt de luxe van een hotel, maar je kan er alleen niet eten, of je moet de automaten plunderen. Het easyHotel is, zeker omdat een hotelkamer niet duur is, ideaal voor backpackers, citytrippers of studenten. Het is mij zeer goed bevallen. Ga je een weekendje naar Brussel, overnacht dan easy in het easyHotel. Een aanrader!

easyHotel Brussel City Centre
Zilverstraat 1, Brussel

Lees ook:Dit weekend: Brussel ontdekken
Lees ook:Review: King’s Inn City Hostel (+ hotel) Alkmaar
Lees ook:Review: Les Nuits Antwerpen
Lees ook:Foutje bedankt: Buschauffeur brengt Belgische skiërs naar verkeerde bestemming
Lees ook:10 bizarre klachten van reizigers

Geen reacties // Reageer