Doden en gewonden bij aanslag kerstmarkt Berlijn

De autoriteiten waarschuwden er al een tijdje voor, maar wat niemand  voor mogelijk hield, is vanavond dan echt gebeurd. Een vrachtwagen is vanavond op een populaire kerstmarkt in Berlijn een mensenmassa ingereden. Tijdens de aanslag vielen er tot nu toe 9 doden en 50 gewonden.

Rond 20.00 kwam er een grote truck ineens tevoorschijn op de kerstmarkt bij de Breitscheidplatz in de wijk Charlottenburg. De truck brak bij de wereldberoemde Gedächtniskirche door de barrières en reed al slingerend tientallen meters over de drukke markt, raakte meerdere kraampjes en kwam daarna tot stilstand tegen een kerstboom. De chauffeur vluchtte, de politie kwam direct in actie.

De paniek was groot en een groot aantal ambulances was onderweg naar de rampplek. Ondertussen was er een klopjacht gaande naar de dader en daarnaast vond de politie in de cabine van de truck de bijrijder, hij was inmiddels overleden. Even na half 10 kwam het nieuws naar buiten dat de hoofddader is aangehouden bij de Brandenburger Tor.

De politie meldt nu dat er zeker negen doden en vijftig gewonden zijn. Dit aantal kan nog oplopen. De kerstmarkt, middenin het centrum van Berlijn, is zeer populair en geliefd bij toeristen. De Gedächtniskirche is 1 van de bekendste bezienswaardigheden van de stad.

Nederlandse toeristen in Berlijn

 

Aangezien er ook veel Nederlanders in de Duitse stad nu verblijven, is de Nederlandse ambassade in Berlijn nu aan het uitzoeken of er ook Nederlanders onder de slachtoffers zijn. Touroperator TUI laat weten dat er nu zo’n 150 Nederlanders in Berlijn zijn. Bij Neckermann en Vrij Uit zijn dat er 45. Neckermann en Vrij Uit laten weten dat Nederlanders die een reis naar Berlijn hebben geboekt en nu niet meer op reis willen, zij deze kosteloos mogen annuleren of omboeken.

Ben je in Berlijn of ken je iemand die momenteel in Berlijn verblijft en wil je meer informatie, dan is Buitenlandse Zaken voor vragen bereikbaar op het volgende nummer: +31 247 247 247.

De veiligheidsmaatregelen op Duitse kerstmarkten waren, zeker na de aanslagen in Parijs en Nice, al verscherpt. Zo worden op verschillende markten de tassen gecontroleerd en loopt er extra politie in burger rond.

Lees ook:Doden en gewonden bij explosies en schietpartij op vliegveld Istanbul
Lees ook:Berlijn krijgt nieuwe dansparade
Lees ook:Nationaliteit doden vliegtuigongeluk Turkish Airlines bekend
Lees ook:Rotsblokken verpletteren 5 badgasten Algarve
Lees ook:Beschonken piloot raakt weg kwijt

Geen reacties // Reageer