Tubestrike: Londense metro rijdt vanavond en morgen niet

Ga je vandaag of morgen naar Londen? Dan is het misschien verstandig om de metro te mijden. Vanaf 18.00 uur gaan metrostations op slot en leggen de machinisten het werk neer, voor de duur van 24 uur. Miljoenen forenzen en honderdduizenden toeristen worden de dupe van deze Tubestrike.

Transport voor Londen en de vakbonden zijn al een tijdje met elkaar in gesprek. Exploitant Transport for Londen wil namelijk een groot aantal van de beroemde loketten sluiten en dat pikken de werknemers niet. De vakbond is van plan om een groot aantal stations vanaf 18.00 uur vanavond te sluiten. Bijna alle metrostations in het centrum van Londen gaan op slot, er rijden straks maar een beperkt aantal metro’s rond.

De stations Victoria, King’s Cross, Waterloo, Paddington, Euston, Bank en London Bridge zijn gesloten. De Piccadilly Line rijdt wel tussen Hammersmith en Heathrow Terminals 1, 2 en 3, maar niet naar Terminals 4 en 5. Buiten het centrum is de dienstregeling beperkt. Op de weg, in de bussen en op het spoor zal het morgen veel drukker zijn. Naar schatting worden maar liefst 4 miljoen forenzen getroffen door deze staking. Daarnaast zijn ook veel toeristen de dupe van deze staking.

Anderhalf jaar geleden reden de metro’s ook niet. De exploitant was van plan om een nachtnet in te voeren en dat pikten de meeste machinisten niet. Wat volgde waren dichte stations, chaotische taferelen in het centrum van Londen en boze forenzen.

Lees ook:Tubestrike: Londense metro rijdt vandaag niet
Lees ook:Alleen in het weekend: Londense metro’s rijden nu ook s’nachts
Lees ook:Tubestrike: Londense machinisten gaan weer staken
Lees ook:Tubestrike: Londense machinisten willen eind augustus weer staken
Lees ook:Londense metrostaking gestaakt

Geen reacties // Reageer