Burgemeester Londen wil toeristenbelasting invoeren

Een weekendje op citytrip naar Londen is door de lage pond erg voordelig. Maar daar kan binnenkort wel eens verandering in komen, want de burgemeester van Londen heeft plannen om een toeristenbelasting in te voeren. En dan kan je reis zomaar 5% duurder uitvallen.

Raar maar waar, maar toeristen hoeven nog geen toeristenbelasting te betalen als ze in deze wereldstad overnachten. Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, vond dit ook vreemd en wil hier verandering in brengen. De burgemeester denkt zelf aan een toeristenbelasting van 5%. Deze 5% is gebaseerd op wat toeristen betalen als ze andere Europese hoofdsteden bezoeken. De autoriteiten hopen met deze invoering 240 miljoen pond op te halen, per jaar.

Maar niet iedereen is blij met deze plannen. De British Hospitality Association, waarbij 180.000 horecaondernemingen zijn aangesloten, zijn tegen de plannen. Zij zijn bang dat de toeristenbelasting ten koste van de gastvrijheid van de stad gaat en dat toeristen wegblijven. En dat zou weer slecht zijn voor de economie.

De burgemeester is het daar niet mee eens, Khan laat weten dat de winst van de belasting naar de stad zelf gaat. Zo zal de stad schoner worden en kunnen gebouwen beter onderhouden worden. Of de burgemeester de plannen ook echt doorzet, is nog maar de vraag.

 

 

Lees ook:Plannen voor bed-tax in Londen:Toeristen betalen belasting voor schone straten
Lees ook:Burgemeester Amsterdam adviseert toeristen: Ga eens in Rotterdam overnachten
Lees ook:Ecotaxa: Mallorca voert toeristenbelasting in
Lees ook:Ecotaxa: Toeristenbelasting ingevoerd op de Balearen
Lees ook:‘Zakkenvullers’ delen geld uit in Londen

Geen reacties // Reageer