Contact met lokale bevolking belangrijk tijdens duurzame reizen

Reisorganisatie Sawadee heeft onderzocht wat reizigers de belangrijkste aspecten vinden van een duurzame reis, en daaruit is gebleken dat het contact met lokale bevolking met stip op nummer 1 staat. 30% van de ondervraagde mensen vindt dit het belangrijkst. Sawadee speelt hier op in door overnachtingen in nomadententen of op het erf van plaatselijke boeren aan te bieden.

Goede doelen

Op de tweede plaats staat de steun aan goede doelen. Hier koos 17% van de deelnemers aan het onderzoek voor. Veel reisorganisaties zijn bezig met duurzaamheid en laten bijvoorbeeld ter compensatie van de uitstoot van de vliegreis bomen planten.

Lokale reisbegeleiding

Ook de inzet van lokale gidsen wordt erg belangrijk bevonden (15%). De gidsen die de reizen begeleiden in de gebieden waar zij zelf opgegroeid zijn kennen de gebieden het best en kunnen hier als geen ander over vertellen. De reizen van Sawadee worden voor 50% begeleid door plaatselijke, Engelstalige reisbegeleiders.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Actueel reisadvies voor Sri Lanka in 2010. Is Sri Lanka veilig?
Lees ook:Reisadviezen en tips Sri Lanka voor een veilige rondreis
Lees ook:Sawadee Reizen organiseert ‘Wie-is-de-mol-reizen’
Lees ook:Wereldwijd meer dan 1 miljard toeristen
Lees ook:Reizen maakt aantrekkelijk!

Geen reacties // Reageer