Duurzaam overnachten in ecolodge Zweden

Photo: Lasse Fredriksson

Tijdens vakanties ben ik gewend om zo veel mogelijk te doen, te zien en te beleven. Ik sprak er laatst over met een vriendin. Zij had eigenlijk hetzelfde als ik. Beide werken we fulltime. Ze had zo ontzettend verlangd naar vakantie, maar tijdens de vakantie was er eigenlijk geen ruimte om te ontspannen. Er moest zoveel mogelijk gezien worden. Ik heb eigenlijk hetzelfde. Als ik dan in Polen ben, dan wil ik ook bezienswaardigheden bezoeken. Maar tijdens mijn laatste vakantie, waar we in anderhalve week vier landen hebben bezocht, merkte ik dat ik eigenlijk ook steeds meer verlang naar rust. Die vriendin van mij had hetzelfde. ‘Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat je doodmoe thuis komt van een vakantie,’ zei ze. Om die reden kijk ik steeds meer om me heen naar plaatsen waar je tijd hebt om een boek te lezen, om lekker in de natuur te wandelen en wat minder moet. Mijn oog viel op het Kolarbyn Ecolodge in Zweden.

Op twee uur reizen ten noordwesten van Stockholm vind je deze ecolodge. Er zijn twaalf boshutten, (waarvan één ook nog een Johanna heet, hoe toepasselijk) bedekt met hout en mos, ingericht met houten bedden bedekt met schapenvachten, een houtkachel en kaarsjes. Er is geen elektriciteit en stromend water. Je kookt op een vuurtje, met hout wat je zelf gesprokkeld hebt.

Mocht je denken dat er dan niks te doen is in de wijde omgeving, dan heb je het mis. Op het meer is een drijvende sauna, je kunt er roeien, een cursus survivalen volgen, meedoen met een eland-safari en winters kun je er ijsvissen.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:De vakantie – relatietest. Hoe blijf je bij elkaar?
Lees ook:Gratis sex op Kreta
Lees ook:Nieuwste trend: zonder je vriend of vriendin op vakantie
Lees ook:Wereldwijd gratis overnachten!
Lees ook:Tip voor originele souvenirs: ga eens jutten!

Geen reacties // Reageer