Braziliaans Bonito duurzaamste bestemming ter wereld

Het Braziliaanse Bonito is tijdens de World Travel Market in London uitgeroepen tot de meest duurzame bestemming ter wereld. Niet voor niets dus dat daar in 2014 de Wereld Conferentie voor Duurzaam Toerisme en Ecotoerisme georganiseerd wordt.

Bonito is uitgeroepen tot duurzaamste reisbestemming vanwege een controlesysteem waarmee gemeten wordt hoeveel toeristen de stad bezoeken en welke bezienswaardigheden zij bezoeken. Op die manier wordt de stroom toeristen goed in kaart gebracht en kan men zien wat er allemaal nodig is om deze bezoeken zo duurzaam mogelijk te laten verlopen.

Bovendien is Bonito een stad met bijzonder veel natuurschoon. Watervallen met kristalhelder water, de Blue Lake Cave; een grot met een ondergronds meer van maar liefst 80 meter diep, een groeve waar tientallen papegaaien leven en een bijzondere grot waar je eerst kunt abseilen om vervolgens in een meer te duiken. Het stadsbestuur weet hoe bijzonder deze omgeving is en doet er daarom ook alles aan om dit in stand te kunnen houden. Bravo!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Na 12 jaar gaat Altamira-grot weer open voor select publiek
Lees ook:Wereld Toerisme Dag in teken van duurzame reizen
Lees ook:Terug van vakantie bij Hooked Cabarete – Dominicaanse Republiek
Lees ook:Onbereikbaar paradijs: Palau (video)
Lees ook:Zes doden in grot op Tenerife

Geen reacties // Reageer