Reisorganisatie Better Places compenseert CO2-uitstoot van al haar reizen

better

Als één van de eerste reisorganisaties van Nederland compenseert Better Places vanaf dit jaar de totale CO2-uitstoot van al haar reizen. Better Places brengt de CO2-uitstoot van een complete reis in kaart en compenseert die uitstoot met een Gold Standard kooktoestellenproject in Ghana.

Reizen is een prachtige ervaring en toerisme creëert economische groei. Helaas zorgt reizen ook voor veel CO2-uitstoot. Om de CO2-footprint van haar reizen beperken, adviseert reisorganisatie Better Places haar reizigers om te kiezen voor ecohotels en waar mogelijk rechtstreekse vluchten. Vanaf dit jaar compenseert Better Places bovendien de CO2-uitstoot van al haar reizen. Het gaat hierbij niet alleen om het landarrangement dat via Better Places wordt geboekt, maar ook om de vlucht die nodig is om de bestemming te bereiken.

Gold Standard: Beter voor milieu én lokale bevolking

Met behulp van een carbon calculator berekent Better Places de exacte CO2-uitstoot van een reis. Die uitstoot compenseert Better Places vervolgens door te investeren in efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Dit project voldoet aan de Gold Standard, het strengste duurzaamheidskeurmerk voor wereldwijde CO2-reductieprojecten. In Ghana wordt vooral op houtskool gekookt, wat onder andere ontbossing tot gevolg heeft. Door het overstappen op energiezuinige kooktoestellen wordt de uitstoot van broeikasgassen sterk beperkt. Koken wordt bovendien schoner, doordat de rookontwikkeling afneemt.

Better Places neemt haar verantwoordelijkheid

Saskia Griep: “Better Places staat voor reizen met aandacht voor natuur en lokale bevolking en wij nemen hiermee onze verantwoordelijkheid. Door de CO2-uitstoot van onze reizen te compenseren gaan onze reizigers met een goed gevoel op reis” Better Places sluit met haar werkwijze aan bij de afspraken die vorig jaar zijn vastgelegd in het klimaatakkoord van Parijs, dat tot doel heeft om de uitstoot van broeikasgassen wereldwijd terug te dringen.

Better Places is een initiatief van Saskia Griep, Ine Hustinx-Schaekers en Freek ten Broeke. Better Places biedt kwalitatief hoogstaande reizen met aandacht voor de natuur en de lokale bevolking. Wij geloven dat we door het aanbieden van reizen op een verantwoorde manier de wereld een beetje mooier kunnen maken. We brengen je rechtstreeks in contact met een reisexpert ter plaatse. Samen stel je je rondreis samen, helemaal zoals je zelf wilt.

Lees ook:Zware milieubelasting door vakanties Nederlanders
Lees ook:Groei KLM wordt klimaatneutraal
Lees ook:Contact met lokale bevolking belangrijk tijdens duurzame reizen
Lees ook:Duurzaam reizen belangrijk thema Vakantiebeurs
Lees ook:Amsterdamse reist met elektrische tuktuk naar Portugal

Geen reacties // Reageer