Festivals wereldwijd: Lorient Inter-Celtic Festival

Met 800.000 bezoekers van over de hele wereld is het Lorient Inter-Celtic Festival in Bretagne met recht het grootste Keltische festival te noemen, en het vindt dit jaar plaats van 3 tot en met 12 augustus in het Franse Lorient. Het festival staat dit jaar in het teken van muziek uit Acadia, Canada.

Doedelzakken

Het festival valt onder de categorie: Mag je niet missen als je er in de buurt bent! Het is een festival met kunst, zang, dans, gastronomie en het bruist van de Keltische cultuur. Het festival vindt plaats in de haven van de Bretonse stad Lorient. Al sinds 1971 wordt dit festival georganiseerd. Ieder jaar komen er ruim 4500 artiesten en kunstenaars naar het havenstadje om hun kunsten te vertonen. In totaal vinden er plusminus 200 optredens plaats. Doedelzakken, tin-whistles, de bodhrán en vele andere typisch keltische muziekinstrumenten komen voorbij tijdens de optredens.

Keltische artiesten

De artiesten komen uit Ierland, Schotland, Spanje, Canada, Italië en zelfs uit Afrika.

Ben jij wel eens bij het festival Lorient Inter-Celtic geweest? 

Lees ook:Festivals wereldwijd: Curaçao North Sea Jazz Festival
Lees ook:Nog tot 5 maart: Festival van de Citroen
Lees ook:Vijf festiviteiten in de winter
Lees ook:Festivals wereldwijd: Circuit Festival Barcelona
Lees ook:Een Afrikaans festival in Overijssel

Geen reacties // Reageer