Festivals wereldwijd: Festival of Lights Berlijn

Het Festival of Lights is een jaarlijks terugkomend festival in de Duitse hoofdstad Berlijn. Kriskras door de hele stad kan je lichtshows bezoeken, staan de bekendste gebouwen (letterlijk) in de schijnwerpers en kun je doen aan ‘light-seeing’. Het festival duurt 11 dagen. De Fernsehturm, de Brandenburger Tor en de laan Unter den Linden zien er betoverend uit  tijdens deze feestdagen.

Achtste editie

Dit jaar is het alweer de achtste editie van het Festival of Lights in Berlijn. De data van dit jaar: 10 t/m 21 oktober. Het festival is met name populair bij nachtfotografen.

Toer door de stad

Er zijn verschillende toeren te doen door de stad. Denk bijvoorbeeld aan een rit met een limousine! Neem daarvoor wel een dikke portemonnee mee, want het is niet goedkoop, namelijk 189 euro voor een rit van een uur. Ook kun je een toer doen vanuit een bus, vanuit een boot en er is zelfs een toer te doen voor hardlopers. Kijk voor meer informatie over de te boeken ritten hier. Uiteraard is het ook mogelijk om op eigen houtje in je eigen tempo de prachtig verlichte gebouwen te bekijken.

Evenementen

Naast het bezoeken van de bekende gebouwen en het doen van een rondrit door de stad zijn er meer evenementen te bezoeken tijdens het Festival of Lights. De ‘Grand Opening’ vindt plaats op 10 oktober. De ‘Nacht van de geopende deuren’ is op 13 oktober, de Lightrun op de 20e en op de 19e vindt er een Jazz-festival plaats in de Ministergärten.

Kijk voor meer informatie over het complete Festival of Lights-programma hier.

Ben jij wel eens bij het Festival of Lights geweest in Berlijn? Wat zijn de absolute hoogtepunten om te bekijken in Berlijn? 

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Bezoek het Berlin Festival of Lights!
Lees ook:Festivals wereldwijd: Circuit Festival Barcelona
Lees ook:Ook Brussel heeft nu een eigen lichtfestival
Lees ook:Lissabon in het teken van de jazz
Lees ook:Festivals wereldwijd: Lorient Inter-Celtic Festival

1 Reacties // Reageer

One thought on “Festivals wereldwijd: Festival of Lights Berlijn

  1. Kevin Callens

    Ziet er tof uit, al lijkt 11 dagen wel erg lang.

      /  

Comments are closed.