Nieuwe overnachtingsmanier: Camp in my Garden

We hadden al Couchsurfing en Wimdu als ideale manieren om zo goedkoop mogelijk op een verre bestemming te overnachten maar in dat rijtje kunnen we nog een leuke concept toevoegen: Camp in my Garden! Gratis of voor bijna niks kun je terecht in tuinen van particulieren om je tentje op te slaan. De website is voornamelijk ingericht op het bezoeken van grote evenementen, maar ook buiten de evenementen om is het mogelijk om een tuintje te bezoeken.

Festivals

Stel je voor: Je wilt naar het International Film Festival in het Britse Leeds. Een hotel is je veel te duur of vind je niet avontuurlijk genoeg. Dan kan je voor maar 3 pond per nacht terecht in deze tuin terecht. Een camping betaal je al snel een euro of 20 per nacht voor, maar op deze manier kan je prima voor weinig geld of soms zelfs niks kamperen én op die manier geld overhouden voor het festival.

Europese tuinen

Camp in my Garden bestaat sinds april 2011, en heeft sindsdien vele tientallen tuinen op de website staan in voornamelijk Engeland en België. In andere landen is de website nog niet goed vertegenwoordigd maar wel in opkomst. In Nederland zijn er bijvoorbeeld nog maar 5 tuinen ter beschikking gesteld. Buiten Europa kan je ook al in tuinen gaan kamperen; in Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten.

Vind jij campings ook vaak te duur? Lijkt het jou wat om te gaan kamperen bij mensen in de tuin? 

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

 

Lees ook:Nieuw concept voor kampeerders: Gardens for Campers
Lees ook:Wereldradar.nl handige website voor lage budgetten
Lees ook:Festivals wereldwijd: Festival of Lights Berlijn
Lees ook:Uittip Nederland: Afrikaander Fotofestival
Lees ook:Leeds Loves Food Festival in Engeland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe overnachtingsmanier: Camp in my Garden

  1. Paperproof

    Dit is niks nieuws. Mijn vrouw en ik deden dit ook al in 1992 ergens in Gelderland. Gewoon vragen of het mocht en het was goed !

      /  

Comments are closed.