Top 5 plaatsen om Halloween te vieren

Halloween is een feest van jarenlange tradities dat door de jaren heen commerciëler is geworden en daardoor steeds meer liefhebbers heeft gekregen. In Nederland blijft het enthousiasme over het feest nog een beetje achterwege, dus voor het ‘halloween-gevoel’ kun je beter de grens over. Hier de top 5 van plaatsen waar je het best Halloween kunt vieren.

 

 

Top 5

1. Ierland

Bonfire in Ierland

Halloween is van oorsprong een Keltisch feest. De Kelten geloofden dat aan het einde van de zomer de geesten opstaan uit de dood. Om de boze geesten te verdrijven worden sinds eeuwen op 31 oktober grote vuren ontstoken. Nog steeds zijn er op 31 oktober grote vuren, Bonfires genoemd. In Noord-Ierland, in de stad Derry, wordt het Banks of the Foyle Halloween Carnival georganiseerd. Hier komen maar liefst 30.000 liefhebbers van Halloween op af. In Dublin trekt de jaarlijkse Halloween Parade door de stad en worden er spooktochten georganiseerd door de binnenstad.

 

 

 

 

 

2. Verenigde Staten

Commerciëler dan waar dan ook ter wereld maar daarom misschien wel des te leuker is het om Halloween te vieren in Amerika. Hier staat meer het griezelen en het feestvieren voor kinderen centraal dan dat er gedacht wordt aan de herkomst van het feest. Kinderen gaan verkleed bij huizen langs om snoepjes te krijgen, mensen hebben uitgeholde pompoenen voor huis staan en ook volwassenen verkleden graag een potje mee. In Amerika worden er enorme halloweenfeesten georganiseerd en het feest is daar dan ook goed voor een omzet van 7 miljard dollar.

3. Suriname

Zoek je een meer exotische bestemming om Halloween te vieren? In Suriname is het Halloween de laatste jaren flink in opkomst. Hier worden ook enorme feesten gegeven, wordt er flink verkleed en gaan de kinderen bedelen om snoepjes. In Suriname is het lijntje tussen Halloween en Allerheiligen en Allerzielen (2 november) heel kort, en daardoor worden deze dagen dan ook gebruikt om de doden te herdenken en zorg te dragen voor de graven van de overledenen.

4. Disneyland

Ook weer zo’n commerciële plaats, maar daarom niet minder leuk om bijvoorbeeld met kinderen Halloween te bezoeken. Als er ergens flink wordt uitgepakt met pompoenen en verkleedpartijtjes dan is het wel in Disneyland. In Disneyland kun je de hele oktobermaand terecht om te griezelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Verenigd Koninkrijk 

Wanneer 31 oktober in het weekend valt is Engeland natuurlijk de beste plaats voor een weekendje griezelen. Spijtig genoeg valt Halloween dit jaar op een woensdag, waardoor de werkende mensen helaas niet naar Engeland kan. Vroeger werd in the UK Halloween voornamelijk door de Kelten gevierd. Toen de Romeinen de Britse eilanden binnenvielen vermengden ze de Keltische traditie met hun eigen tradities, die eind oktober natuurlijk de viering van de oogst betroffen, en ook het eren van de doden. Tegenwoordig is het voornamelijk griezelen geblazen en waar kan dat nou beter als in een echt kasteel? Het kasteel van Dover staat bekend als het meest spookachtige van het land omdat er maar liefst negen geesten gezien zouden zijn. Ook een ritje met de spooktrein van East Kent Railway is een belevenis.

Lees ook:Disneyland schrapt snelle wachtrijen voor gehandicapten
Lees ook:Speciale Halloween actie bij SkyEurope Airlines
Lees ook:Laatste maanden moet toerismejaar Suriname goed afsluiten
Lees ook:Festivals wereldwijd: Oktoberfest in Duitsland
Lees ook:Suriname wil in top 3 meest gewilde vakantiebestemmingen staan

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Top 5 plaatsen om Halloween te vieren

  1. Thalys

    Best een nuttig artikel. Heb me dit eigenlijk altijd al afgevraagd.

      /  
  2. Jules Vismale

    In allerlei Europese pretparken zoals de Efteling, Walibi Flevo, Bobbejaanland, Phantasialand, Disneyland Parijs enz. wordt er alles aan gedaan om Halloween te vieren. Ik had me eventueel graag als monster uitgedost om me tussen vampiers, heksen, vogelverschrikkers met pompoenen op hun hoofd, skeletten, zombies en spoken te begeven! In sommige tekenfilms van Scooby-Doo (van Hanna & Barbera) kwam het geregeld voor dat allerlei schurken zich vermomden als spook, monster, heks of zombie met als doel om anderen angst aan te jagen om wraak, hebzucht, eigenbelang e.d. waar hun omgeving vaak naïef nog intrapte ook!

      /  

Comments are closed.