Festivals wereldwijd: ‘Dode Zee Ultramarathon’

De Dode Zee Ultramarathon is een hardloopwedstrijd van 48.7 kilometer (30 mijl) in Jordanië. Deelnemers lopen letterlijk naar het laagste punt op de aardbol, 400 meter onder zeeniveau. Behalve de ultra-marathonafstand van bijna 50 kilometer, is het ook mogelijk om 42 kilometer (de traditionele marathonafstand) of 10 kilometer te lopen.

Geschiedenis Dode Zee Ultramarathon
De Dode Zee Ultramarathon is 19 jaar geleden opgezet onder patronage van Prins Raad Bin Zeid van Jordanië. De opbrengst van de loop gaat naar de Neurological Society, die mensen met een neurologische aandoening helpt. De hardloopwedstrijd is in de laatste jaren sterk gegroeid, met 5500 deelnemers uit 52 landen in 2010, en meer dan 7000 lopers uit 64 landen in 2012. In 2013 worden meer dan 8500 deelnemers verwacht.

Wat is er te zien en te doen?
Het is nog steeds mogelijk om je te registreren voor de loop, op deze website . Kijk bij “Ultramarathon” onder Registration.
Als je niet zo’n hardloper bent, kun je natuurlijk ook aanmoedigen. De race eindigt op het strand met een feest. De wedstrijd begint vroeg zodat de deelnemers niet te lang door de warmte hoeven te lopen; het wordt al  gauw meer dan 35 graden. Geen race voor watjes dus.

Als je er dan toch bent:
De Ultramarathon wordt gehouden in Amman, de hoofdstad van Jordanië, bij de Dode Zee. De Dode Zee zelf is een belangrijke toeristische attractie. De klei staat bekend om zijn helende werking bij huidaandoeningen als psoriasis en eczeem, en het hoge zoutpercentage van het water heeft als gevolg dat je niet zinkt, maar op het water blijft drijven.
Een andere “must-see” is de eeuwenoude, rode stad Petra in de woestijn.

Kijk ook op www.visitjordan.com en probeer hun iPhone app eens.

Praktische info samengevat: 
Festivalnaam: Dode Zee Ultramarathon
Data: 5 april 2013
Plaats/Land: Amman, Jordanië
Type festival: Sport
Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Singlereizen Jordainie groepsreizen Jordanie rondreis Jordanie groepsrondreis Jordanie
Lees ook:Met je bootje over de Amazone-rivier
Lees ook:Nederland wil eigen Dode Zee
Lees ook:Duizend Belgische jongeren doen mee met reizend festival/liftwedstrijd
Lees ook:Stranden Peru ontoegankelijk voor toeristen

Geen reacties // Reageer