Wandelparadijs Gran Canaria organiseert wandelfestival

Wandelen is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je aan Gran Canaria denkt. Toch is deze bestemming zeer zeker de moeite waard voor wandelaars. Met name buiten het toeristenseizoen in juli/augustus is de temperatuur op Gran Canaria ideaal voor fikse wandeltochten of andere sportieve activiteiten. Het ruige binnenland en het bergachtige noorden zijn uitermate geschikt voor de liefhebber van actieve vakanties. Om dit onder de aandacht te brengen van de wandelliefhebber wordt in oktober voor de tweede keer het Gran Canaria Walking Festival georganiseerd. 

Van 5 tot 12 oktober worden iedere dag onder begeleiding van ervaren gidsen wandeltochten georganiseerd variërend van licht tot middelzwaar. De groepen zijn niet groter dan 25 personen. Het wandelfestival wordt georganiseerd door het samenwerkingsverband Gran Canaria Natural – een verzameling van authentieke finca’s, landhuizen en karakteristieke hotels in centraal en Noord Gran Canaria – en het verkeersbureau van Gran Canaria.

Het eiland telt zo’n 2000 kilometer aan wandelpaden. Deelnemers kunnen kiezen uit vijf verschillende wandelingen: the Volcanoes of La Isleta, Cruz de Tejeda -Artenera -Acusa Seca -Acusa Verde, Barranco del Andén, Arco del Coronadero en Caldera de Bandama. Op zaterdag 5, zondag 6 en zaterdag 12 oktober kan men zich naar keuze aanmelden voor een van deze wandeltochten. Kosten bedragen 16 euro per persoon en is inclusief vervoer naar het startpunt, een gids en snacks. Boekt men een verblijf in een van de accommodaties van Gran Canaria Natural dan mag men gratis deelnemen aan een van de wandeltochten tijdens de weekenden. Tussen 7 en 11 oktober kan men iedere dag deelnemen aan een van de vijf begeleide tochten die eindigen met een uitgebreide lunch. Kosten bedragen 36 euro per persoon.

Kijk voor meer informatie over het Gran Canaria Walking Festival op www.grancanariawalkingfestival.es.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Transavia vliegt van Weeze naar Gran Canaria
Lees ook:Duizend Belgische jongeren doen mee met reizend festival/liftwedstrijd
Lees ook:Komend weekend bierfestival in Barcelona
Lees ook:Gran Canaria: méér dan bruinbakken
Lees ook:Festivals wereldwijd: Lorient Inter-Celtic Festival

Geen reacties // Reageer