Vakantiebeurs: 117.000 bezoekers, Italië favoriet

De 45e editie van de Vakantiebeurs in Utrecht is weer voorbij. Tijd om de balans op te maken. Nederlanders kwamen massaal naar de Jaarbeurs om inspiratie op te doen en een beetje cultuur op te snuiven.

Bezoekers

De Vakantiebeurs vond plaats van 14 tot en met 18 januari. Er kwamen maar liefst 117.063 bezoekers naar dit evenement, vorig jaar kwamen er iets minder dan 100.000 bezoekers naar Utrecht. De organisatie had deze cijfers niet verwacht en spreekt dan ook van een succes.

Italië favoriet

De bezoekers hadden, net als voorgaande jaren, met name interesse voor landen binnen Europa. Italië was zeer populair en lijkt dan ook de populairste reisbestemming van dit jaar te worden, op de voet gevolgd door Spanje en Frankrijk. Maar ook bestemmingen buiten Europa waren zeer populair. Vooral Azie is populair, gevolgd door Noord- en Zuid-Amerika.

Beleving

Crisis of geen crisis, we gaan niet bezuinigen op onze vakantie. De bezoekers verwachten dit jaar gemiddeld 3100 euro uit te zullen geven aan vakanties. En op de beurs was genoeg inspiratie te vinden voor een mooie reis. Op de beurs stonden meer dan 1.200 exposanten uit binnen- en buitenland, die de bestemmingen door en door kenden en graag hun kennis wilden doorgeven. Dit jaar zorgde de organisatie meer dan ooit voor een ware beleving, door de bezoeker nog meer te laten proeven, ruiken, zien en doen. ‘Je zou zweren dat je er al was’… was dan ook het motto van dit jaar.

Heb je de Vakantiebeurs gemist? Geen nood, volgend jaar is er gewoon weer een Vakantiebeurs!

Lees ook:Veel minder bezoekers op Vakantiebeurs dan voorheen
Lees ook:14 – 18 januari: Vakantiebeurs Utrecht
Lees ook:Winactie: win kaartjes voor de Vakantiebeurs
Lees ook:Vakantiebeurs: 12% minder bezoekers
Lees ook:Weekendtip: Vakantiebeurs in Utrecht

Geen reacties // Reageer