LMC Explorer 585: KCK Camper van het jaar 2015

Naast de uitreiking van Caravan van het jaar, donderdagochtend op de Caravana in Leeuwarden, was er nog een prijs te vergeven. Namelijk die van KCK Camper van het jaar 2015. De LMC Explorer 585 mag zich Camper van het jaar noemen.

LMC ontvangt de vakjuryprijs met name door de manier waarop de makers gerichte innovatietechniek toepassen. De jury legt in het juryrapport uit waarom juist deze camper zich Camper van 2015 mag noemen. ”Dit mobiele ‘kleintje’, is zo’n 599 centimeter lang met een rijklaar gewicht van 2.700 kg en een laadvermogen van 800 kg, biedt twee inzittenden vele mogelijkheden om naar eigen smaak uit te breiden met accessoires. Dat enorme laadvermogen heeft LMC gevonden in een hele serie gewichtsbesparende maatregelen.”

“Zo is met zogenaamde Long Life Technologie (LLT) een houtvrije opbouw uit XPS-schuim gebouwd. Schuim dat tegenwoordig vaak gebruikt wordt vanwege de gewichtsbesparing in diverse meubeldelen en panelen. Net als elke andere Explorer SportLine rolt de 585 op een Fiat Chassis van de band. Nieuw is ook de mogelijkheid om details van de SportLine en ComfortLine uit te wisselen en/of te combineren. Zo kunnen de opbouwramen uit de Sport eenvoudig worden ingeruild voor inbouwexemplaren uit de Comfort.”

De indeling is bijzonder en innovatief. Zo is er een zithoek voor maar liefst 7 personen. Ik heb de camper zelf ook even bekeken en wat opviel was dat de camper niet groot is, maar dat er wel genoeg ruimte binnenin de camper is en dat die ruimte ook goed benut is. De LMC Explorer koop je al vanaf € 72.180. Wil je de camper zelf eens van dichtbij bekijken? Dat kan nog tot en met dinsdag op de Caravana in Leeuwarden.

De vakjury van de verkiezing ‘Camper van het Jaar 2015’ bestaat uit: Wim de Roos, Kampeer & Caravan Kampioen, Niek Schenk, Algemeen Dagblad en Kees Witvliet, freelance.

Bron: ANWB/KCK/Caravana 

 

Lees ook:Caravana: KCK Camper en Caravan van het jaar 2016 bekend
Lees ook:Knaus Travelino: Caravan van het Jaar 2017
Lees ook:Hymer DuoMobil B-DL 534: Camper van het Jaar 2017
Lees ook:Eriba Nova: KCK Caravan van het jaar 2015
Lees ook:22 – 27 januari: De Caravana in Leeuwarden

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “LMC Explorer 585: KCK Camper van het jaar 2015

 1. Stan

  Beter goed gejat dan slecht verzonnen. De indeling is namelijk nagenoeg een copy van de Chausson Flash 10 uit 2012!! Een nadeel bij de LMC is (naast de veel hogere prijs) dat je de toiletcassette via de garage/bergruimte moet verwijderen (deze moet je dan steeds eerst leeg maken om bij de cassette te komen, volgens mij niet echt handig. Bij de Chausson is deze cassette via een apart luikje aan de achterzijde van de camper te bereiken.

    /  
  1. Lianne van Veen Auteur

   Oeh dat is jammer als het zo is, ik had geen idee. Sowieso is een toiletcassette verwijderen altijd al een onhandig werkje. Tenminste, dat is mijn ervaring.

   Ik zal de Chausson Flash 10 eens opzoeken op internet!

     /  

Comments are closed.