Bijzondere tradities & feestdagen: St. Patrick’s Day

Morgen is het weer zover, St. Patrick’s Day. Dit is een nationale feestdag in Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincies Newfoundland en Labrador. De wereld kleurt dinsdag groen.

Want groen is de kleur van deze feestdag. Men draagt groene kleding en je kan onder andere ook groen bier drinken. En ook het Ierse Bureau voor Toerisme doet mee. Zij organiseren Global Greening, waarbij belangrijke gebouwen wereldwijd groen kleuren. Zo zullen onder andere het Colosseum in Rome, Manneken Pis en Niagara Falls groen kleuren.

Sint Patricius is de beschermheilige van Ierland. Op zijn sterfdag, St. Patrick’s Day, lopen honderdduizenden mensen over de hele wereld volledig uitgedost mee in kleurrijke optochten. De feestelijkheden op 17 maart waren oorspronkelijk bedoeld om de heilige te eren en de komst van het christendom te vieren, maar inmiddels is de feestdag uitgegroeid tot een dag waarop de Ierse cultuur in het algemeen wordt gevierd.

Vandaag de dag wordt St. Patrick’s Day in meer landen gevierd dan enig andere nationale feestdag. In Dublin en de rest van Ierland duurt het St. Patrick’s Festival zelfs meerdere dagen, van 14 tot en met 17 maart. In de stad zullen veel bands optreden en kun je veel voorstellingen bekijken. Dinsdag om 12.00 uur is dan de grote parade.

 

Lees ook:Bijzondere tradities & feestdagen: St. Patrick’s Day
Lees ook:Bijzondere tradities & feestdagen: St. Patrick’s Day
Lees ook:Festivals wereldwijd: St Patrick’s Day Parade in Dublin
Lees ook:Vandaag St. Patricks Day
Lees ook:Vijf festiviteiten in de winter

Geen reacties // Reageer