Zomervakantie: ANWB waarschuwt voor lange files in Frankrijk zaterdag

filebord

Ga je dit weekend naar Frankrijk op vakantie? Dan kan het zomaar zijn dat je in een lange file komt te staan. De ANWB verwacht namelijk dat het komend weekeinde extra druk wordt op wegen tussen Nederland en Frankrijk.

Dinsdag 14 juli is het namelijk Quatorze Julliet, een nationale feestdag, de meeste Fransen zijn dan ook een lang weekend vrij en gaan met de auto op pad. Het zal vooral op zaterdag erg druk zijn op de Franse wegen.

Op de A6/A7 richting het zuiden levert dat op vrijdagavond en zaterdag zeer lange files op bij Lyon en Valence. Ook verwacht de ANWB opstoppingen op de A9 richting Spanje tussen Nîmes en Montpellier en bij Narbonne.

Ook in Duitsland, rond Hamburg, en in het Alpengebied kunnen er veel files ontstaan. Zo zijn er in Zwitserland vrijdagmiddag en zeker zaterdag lange wachttijden bij de Sint Gotthardtunnel in de A2. Richting Italië kan de wachttijd al oplopen tot meer dan twee uur.

Niet alleen in het buitenland kunnen Nederlanders in de file komen te staan. Regio Midden heeft vanaf vrijdag vakanties en er zijn veel evenementen in het land. Rond Ahoy in Rotterdam wordt het dringen vanwege het NorthSea Jazzfestival. Op zaterdag is er kans op files op de wegen rond Weert door Bospop en bij Best door dancefestival Extrema Outdoor.

Ook de Van Brienenoordbrug bij de A16 krijgt een opknapbeurt, dit duurt de hele zomer en door deze werkzaamheden kunnen er ook files ontstaan.

Lees ook:Zwarte Zaterdag: Weer filerijden op Europese wegen
Lees ook:Honderden kilometers file in Frankrijk
Lees ook:Voorjaarsvakantie: ANWB waarschuwt voor lange files richting wintersportgebieden
Lees ook:Druk op de Europese snelwegen
Lees ook:Dit weekend: Eerste Zwarte Zaterdag in Frankrijk

Geen reacties // Reageer