Recordaantal bezoekers op SAIL Amsterdam

sailamsterdam

Sail is weer voorbij, de schepen zijn bijna allemaal weer vertrokken, tijd om de balans op te maken. En het evenement was populair, want het blijkt dat het evenement een recordaantal bezoekers heeft getrokken. Maar liefst 2,3 miljoen mensen kwamen op het spektakel af.

Bij de vorige editie, in 2010, kwamen er 1,7 miljoen mensen op het nautische evenement af. Maar toen duurde het evenement dan ook 4 dagen en geen 5, zoals nu het geval was. De afgelopen dagen kwamen er iedere dag meer bezoekers naar de hoofdstad. Op de eerste dag, woensdag, waren het er zo’n 350.000. De dag erna meer dan 400.000, vrijdag een half miljoen, zaterdag 600.000 en gisteren 450.000 bezoekers.

Burgemeester Eberhard van der Laan is trots en spreekt van een geslaagde SAIL. Ook bedankt de burgemeester alle omwonenden en iedereen die aan het evenement heeft meegewerkt.

De eerste editie van Sail was in 1975. Toen bestond de stad Amsterdam 700 jaar en dat moest groots gevierd worden. Sindsdien wordt het evenement iedere vijf jaar opnieuw georganiseerd. Zo’n 700.000 mensen bezochten de allereerste editie.

Bron: NOS.nl 

Lees ook:Uittip: SAIL Amsterdam
Lees ook:SAIL-Timelapse: De boten komen aan
Lees ook:Recordaantal bezoekers New York
Lees ook:Sail Away: Uittocht schepen met de Thank You Parade
Lees ook:Tips: Evenementen en festivals in… Amsterdam (+winactie)

Geen reacties // Reageer