Uittip: Amsterdam Light Festival

lightfestival

Vanavond viert de Bijenkorf de start van het feestseizoen met Turn on the Lights. Bij de 5 Nederlandse vestigingen werden in totaal zo’n 600.000 lampjes ontstoken. Maar er is nog een ander lichtfestival op komst dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Over 8 dagen begint het Amsterdam Light Festival weer.

Donkere wintermaanden zijn in Amsterdam verleden tijd dankzij Amsterdam Light Festival. Tijdens dit jaarlijkse festival voor jong en oud toveren hedendaagse (internationale) lichtkunstenaars de stad om tot een ware lichtstad. Ontstaan vanuit het idee om de inwoners én bezoekers van de stad te trakteren op meer positiviteit tijdens de donkere winterdagen, biedt het festival een podium aan getalenteerde lichtkunstenaars.

Amsterdam Light Festival bestaat uit twee hoofdroutes: Water Colors en Illuminade. De vaarroute Water Colors biedt zowel de bezoeker van de stad als de Amsterdammer zelf een unieke kijk op de hoofdstad. Laat je over het water meevoeren langs de kunstwerken aan de Herengracht, de Amstel en het Oosterdok. Meer behoefte aan een wandeling? Loop de wandelroute Illuminade door de Oostelijk gelegen Weesper- en Plantagebuurt en bewonder de sculpturen, projecties en installaties vanaf het land.

Amsterdam Light Festival is opgericht door ondernemend Amsterdam en uitgegroeid tot een private stichting. Het festival zou niet bestaan zonder de hulp van culturele instellingen, kennisinstituten bedrijfsleven, fondsen en de Gemeente Amsterdam. Vanuit verschillende branches zetten mensen zich in om de Nederlandse hoofdstad in de winter letterlijk in het licht te zetten.

Dit jaar staat het ruim vijftig dagen durende festival in het teken van ‘Vriendschap’ en is te bezoeken vanaf 28 november 2015 t/m 17 januari 2016!

Lees ook:Uittip: Amsterdam Light Festival
Lees ook:Recordaantal bezoekers voor Amsterdam Light Festival
Lees ook:Festivals wereldwijd: Festival of Lights Berlijn
Lees ook:Vijf festiviteiten in de winter
Lees ook:Amsterdam populaire reisbestemming in januari

Geen reacties // Reageer