12-17 februari: Boot Holland Leeuwarden

Ben je een groot liefhebber van boten en watersport? Of wil je graag eens met een eigen boot op vakantie, maar weet je niet wat voor soort boot je moet kopen? Kom dan naar Boot Holland, dé aftrap van het watersportseizoen. Boot Holland is gezellig, inspirerend en nieuwswaardig: in februari 2015 had de beurs ruim 50 wereldprimeurs.

De 26e editie van Boot Holland opent vrijdag om 13.00 uur haar deuren en bewijst wederom dat Boot Holland de grootste beurs voor staalbouw is. Dit jaar meren er maar liefst 42 schepen met een lengte van 10 tot 16 meter af op de beurs. Maar Boot Holland is veel meer. Je vindt er een keur aan watersportaccessoires en toebehoren. Van nieuwe teakdekken tot aan elektronica en van landvasten tot aan scheepsramen en kussens. Je kunt er alles voor je boot vinden. Boot Holland vindt plaats van vrijdag 12 tot en met woensdag 17 februari in het WTC Expo Leeuwarden.

Met dit aantal schepen groeit het aantal motorjachten op de beurs met 20% ten opzichte van vorig jaar. Toen stonden er 35 in deze bedrijfstak. Boot Holland bewijst dan ook eens temeer dé stalenmotorbotenbeurs te zijn. Deelnemers in deze bedrijfstak zijn onder andere Brandsma Jachten, De Boarnstream, Aquanaut Yachting, Rheben Yachts, Abim Yachting, Bootcentrum Geertsma, Linssen Yachts, Kuster Yachts, Serious Yachts, Grouwster Vlet, Super Lauwersmeer/Frisian Motorboats, Pollard Jachtbouw, Palme Marin, Vedette Jachtbouw, Rheben Yachts. Bij de motorjachten zijn een aantal primeurs die voor het eerst worden getoond aan het grote publiek.

Ook de bezoeker die niet direct op zoek is naar een nieuwe boot, komt op Boot Holland volledig aan zijn trekken. Op het gebied van toebehoren, accessoires en diensten is er ruime keus. Van waterkaarten tot aan stoffering en van nieuwe motoren tot aan een complete refit ben je op Boot Holland aan het juiste adres. Naast veel toebehoren en motorjachten zijn er ook veel open boten. Een respectabel aantal sloepenbouwers en importeurs presenteren een grote lijn nieuwe sloepen. Verder is er ruim aanbod met bijboten in verschillende materialen en afmetingen. Zeilboten zijn er onder meer van Sailingcenter Langweer, Hoora Heeg en Tornado Sailing uit Makkum. Tornado’s blikvanger is de Delphia 46DS en Hoora presenteert de nieuwe Motion 670 en Sailingcenter komt met de nieuwe Balt27.

Voor activiteiten moet je zijn op de stand van EasySup Supstore uit Heeg. Zij pakken dit jaar flink uit met een groot Fun paviljoen waar kiteboarding, surfen en suppen zijn samengebracht. Voor de beleving is er op initiatief van de ‘Stichting Bewegen op het Water’ een sail- en surf simulator. Als slagroom op de taart is er een heus supbad van maar liefst 25 meter waar je uitgenodigd wordt om op een supboard te stappen. Sinds jaar en dag is er een klassieke schepen paviljoen op Boot Holland. En dat is op de 2016 editie niet anders. Op het paviljoen zijn er naast klassieke schepen ook toeleveranciers actief in deze sector. Er is een keur aan klassieke schepen met als blikvanger het SKS skûtsje van Huzum. Toegangskaart met voordeel

De kaartverkoop is inmiddels gestart. In de online voorverkoop bedraagt een toegangsbewijs € 12,50. Aan de kassa € 14,50. De online kaarten zijn te bestellen via de website. Meer informatie over Boot Holland kan je hier vinden.

Lees ook:Uittip: SAIL Amsterdam
Lees ook:16-20 maart: Hiswa Amsterdam Boat Show
Lees ook:Ultieme Reizen: Voordelig cruisen met Holland America Line
Lees ook:Bezoek de tattoobeurs in Barcelona
Lees ook:Sail Away: Uittocht schepen met de Thank You Parade

Geen reacties // Reageer