Bijzondere tradities/feestdagen: Fiestas Patrias in Peru

perupatrias

Op 28 juli 1821 werd Peru officieel onafhankelijk verklaard van Spanje. Net zoals wij in Nederland op Koningsdag groots en feestelijk uitpakken, zo doen de Peruanen dat tijdens hun Fiestas Patrias.

Het land staat vanaf 27 juli drie dagen lang in het teken van fiesta en ceviche, waarbij de nationale rood witte kleuren met trots worden gedragen. Peruanen gaan terug naar hun geboorteplaats, om tijd met familie en geliefden door te brengen en gezamenlijk hun vrijheid te vieren.

De traditionele Fiestas Patrias, de Nationale Onafhankelijkheidsdag, wordt door zowel Peruanen als toeristen elk jaar uitgebreid gevierd. De feestelijkheden startten al aan het begin van deze maand, wanneer door heel het land de Peruaanse rood witte vlaggen worden uitgehangen. Op de avond van 27 juli worden serenades en Creoolse muziekstukken gespeeld in openbare parken en pleinen in diverse steden. Op 28 juli, bij zonsopgang, klinken er overal saluutschoten. Daarna hijsen de Peruanen de nationale vlag in het bijzijn van hun president tijdens een ceremonie in de Kathedraal van Lima. Op 29 juli sluit de beroemde Militaire Parade het evenement af.

Het culinaire hoogtepunt van Fiestas Patrias vindt van 23 tot en met 31 juli in Lima plaats gedurende Invita Peru. Deze gastronomische beurs brengt smaken en aroma’s van diverse restaurants, kruideniers, snoepwinkels en barretjes samen. De zesde editie van deze smaaksensatie vindt plaats in het 6.000 vierkante meter tellende park van het expositiecentrum in Lima, waar ze naar verwachting 120.000 bezoekers verwelkomen.

Peru staat drie dagen lang in het teken van feest. De festiviteiten vinden door het gehele land plaats, van de hoofdstad Lima tot en met de afgelegen dorpen. In diverse gebieden in Peru worden landbouwbeurzen georganiseerd, waarbij de Creoolse cultuur wordt gevierd met onder andere beroemde Peruaanse Paso paardenshows.

Lees ook:Peru lanceert nieuwe campagne
Lees ook:Festivals wereldwijd: Semana Santa in Peru
Lees ook:Reisadvies gewijzigd: Reis niet alleen door Peru
Lees ook:Toerisme in Peru ingestort door onbereikbaarheid van Machu Picchu
Lees ook:Arkefly non stop naar Toronto in Canada

Geen reacties // Reageer