Reisadvies Brazilië gewijzigd: Wees alert in Rio

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn van start gegaan. Naast veel sporters, verblijven er ook veel sportliefhebbers en toeristen in deze Braziliaanse stad. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Brazilië, en dan met name voor Riogewijzigd. Verblijf je nu in Rio, dan moet je goed opletten.

De Spelen trekken niet alleen toeristen, maar ook veel criminelen aan. De laatste tijd zijn er al veel mensen in de stad beroofd of zelfs ontvoerd geweest. Criminelen nemen toeristen mee, de toeristen moeten onder dwang een geldbedrag pinnen en voordat je het weet, zijn de criminelen gevlogen en ben jij 500 euro lichter. Reden genoeg voor Buitenlandse Zaken om een aantal maatregelen te nemen.

Van 5 tot en met 21 augustus 2016 vinden in Rio de Janeiro de Olympische Spelen plaats. Daarna van 7 tot en met 18 september 2016 de Paralympische Spelen. De Nederlandse ambassade in Brasilia verleent gedurende de Olympische Spelen met pop-up ambassade consulaire diensten in het Holland Heineken House.

De Braziliaanse autoriteiten hebben, zowel voor de deelnemers als de bezoekers aan de Olympische en Paralympische Spelen, uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen. Houd rekening met de aanwezigheid van veel politiemensen en militairen. Er zullen uitgebreide veiligheids- en controlemaatregelen zijn:

  • op en rondom de Olympische venues,
  • het vliegveld, bus- en treinstations,
  • rondom hotels, vooral in de Zona Sul en in Barra da Tijuca, en ook
  • in overige delen van het land, zeker in steden waar het voetbaltoernooi plaats vindt.

Let op er zijn veiligheidsrisico’s die verband houden met criminaliteit.

Het consulaat heeft een aantal tips online gezet. Zo is het handig om demonstraties te vermijden, moet je niet alleen op straat zijn en neem je geen waardevolle spullen mee als je naar de stad gaat. Ook adviseert het ministerie om niet de favela’s (sloppenwijken) in te gaan. Bewaar je paspoort op een veilige plek en neem overdag alleen een kopie mee.

Wees dus alert als je in Rio bent, maar naast alle waarschuwen en adviezen, is het natuurlijk ook genieten geblazen. Ikzelf ben in 2012 naar de Spelen geweest en het was fantastisch!

Lees ook:Vloeistoffen in handbagage Rusland helemaal niet meer toegestaan
Lees ook:Britten bieden huis aan tijdens Olympische Spelen
Lees ook:Oranjecamping verwacht 2500 gasten tijdens Olympische Spelen
Lees ook:Zikavirus: Grootschalige voorlichtingscampagnes in Brazilië tegen muggen
Lees ook:Rio de Janeiro uitgeroepen tot stad van 2014

Geen reacties // Reageer