12-16 oktober: Kampeer en Caravan Jaarbeurs

kampeercaravan

Ben jij een echte kampeerliefhebber en heb je nog geen plannen voor volgende week? Plan dan eens een dagje Utrecht, want in de Jaarbeurs is dan de Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is een dagje uit voor de kampeerliefhebber. Met Duitsland als thema waant de bezoeker zich vanaf de entree in het land van onze oosterburen. Deelnemers doen hun best om de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Duitse sferen te zetten.

De afgelopen jaren zijn er steeds meer campers en caravans verkocht. Maar ook de oervorm van kamperen, slapen onder een tentdoek, is populairder dan ooit. De verkoop van tenten, vouwwagens, maar ook luxe tenttrailers stijgt. Tijdens de 52ste editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is het aanbod van tenten en vouwwagens daarom verdubbeld.

Naast de trend van het ‘basic’ kamperen is er ook een andere ontwikkeling merkbaar namelijk die van de hang naar luxe. Tent- en vouwwagen aanbieders spelen in op beide trends. “Er is bij ons een enorme vraag naar luxe”, vertelt Bert Holtkamp, grondlegger van de innovatieve Holtkamper-vouwwagens en tenttrailers. “In ons topsegment plussen we zelfs ruim 30 procent. Die wagens zijn uitgevoerd met uitstekende bedden, een luxe keuken en een automatisch opzet- en invouwsysteem dat we zelf hebben ontwikkeld. Mensen willen basic op vakantie, maar wél comfortabel. Met dit systeem kunnen mensen met de handen in de zakken wachten tot de vouwwagen is opgezet. Helemaal automatisch, in een paar minuten. Zoiets slaat ontzettend goed aan”, aldus Holtkamp, die ook tal van andere innovaties op zijn naam heeft staan.

Holtkamper is niet het enige vouwwagenmerk op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Campooz, Campwerk en bijvoorbeeld 3Dog-tentrailers tonen hun nieuwste modellen straks voor het eerst in Utrecht. Ook qua tenten is het aanbod enorm uitgebreid: zo komt kampeerspecialist De Wit uit Schijndel met diverse merken naar het event en de ruime familietenten van Coleman zijn straks in Utrecht te bewonderen, evenals de stoere daktenten (voor op de auto!) van Dare to be Different. Andere nieuwkomers zijn de opblaastenten van Karsten en Vango, die zonder tentstokken kunnen worden opgezet. Ook deze tent-innovaties trekken straks veel jonge (gezins-)kampeerders naar Utrecht.

Voor de komende editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is ‘Duitsland’ het themaland. Naast de nieuwste modellen caravans, campers, vouwwagens en tenten kan jij je onderdompelen in de Duitse cultuur, genieten van hapjes en drankjes en deelnemen aan leuke activiteiten. Daarmee wordt de Kampeer & Caravan Jaarbeurs  een (vakantie-)dagje-uit voor het hele gezin.

Kom lekker nazomeren en voel je ‘Herzlich Wilkommen’ tijdens Kampeer & Caravan Jaarbeurs van woensdag 12 tot en met zondag 16 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Jaarbeurs, Utrecht
12-16 oktober 10.00 tot 17.00 uur
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Lees ook:Uittip: Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2015 in Franse sferen
Lees ook:Kampeer en Caravan Jaarbeurs heeft thema ’100 jaar kamperen’
Lees ook:11-15 oktober: Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Lees ook:Kampeerders rijden bijna helft meer kilometers dan gemiddelde Nederlander
Lees ook:Onderzoek: Kamperen populairder dan ooit

Geen reacties // Reageer