Kerstvakantie: Leuke evenementen en festivals

De kerstvakantie is al een tijdje aan de gang. Misschien heb je vakantie of moet je werken en heb je maar een paar dagen vrij? Blijf je in Nederland? Er is genoeg te doen in ons kikkerlandje tijdens deze bijzondere dagen. Ik geef je een paar leuke tips:

Nederlands IJsbeeldenfestival Music Inspires
Het IJsbeeldenfestival stond voorheen altijd in Zwolle, maar dit jaar is het festival uitgeweken naar Amsterdam en is groter dan groot. In de grote vrieshal (-10°C) kom je ogen en oren tekort. Laat je verrassen door  betoverende themawerelden en meer dan 100 ijssculpturen. Van beroemde popsterren tot befaamde muzieksteden. En van instrumenten tot muziekstromingen en -culturen. Het evenement is alle dagen geopend van 10 – 19 uur. En ben je klaar met al het ijs, dan ga je naar de buren, want het festival staat naast de Arena en de Ziggodome. En niet verder vertellen, maar met de code shop2016 krijg je korting op ijsbeeldenkaartjes.

Expositie Expeditie Kram, Hostelroom Rotterdam
Expeditie Kram is een kampeerblog van Liv Krake en Gracia Visscher, 2 bijzondere, leuke en hippe meiden. Ze zijn altijd op zoek naar de mooiste kampeerplekken op de wereld en maken daar hele mooie foto’s van. Ben je nu gek van reizen en van reisfoto’s, dan ben je bij Hostelroom Rotterdam deze maand op het goede adres. Tot 1 januari exposeren de dames in het leukste hostel van de stad. De leukste reisfoto’s van de dames hangen hier aan de muur. Ik weet het, het is al 28 december, maar nu heb je nog mooi 3 dagen om naar Rotterdam te reizen. HostelRoom ligt vlakbij de Erasmusbrug, ideaal startpunt voor een dagje Rotterdam.

Winterfeest in Muiderslot
Van 24 december t/m 8 januari wordt de winter gekoesterd op het Muiderslot. In de decembermaanden kruipt de kou in de muren van het kasteel. Na een barre tocht door het koude Middeleeuwse kasteel verdrijft een sfeervolle winterrondleiding door de warme feestelijk aangeklede 17e-eeuwse zalen echter de kou en zorgt warme chocomel en glühwein in onze taveerne voor het ultieme wintergevoel. Een bijzondere tentoonstelling over de Kracht van Kleur in de Middeleeuwen en een verhalenverteller brengen kleur in donkere dagen. Tijdens de kerstvakantie is het Muiderslot geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Ik was vorig jaar al eens op het Muiderslot, samen met Daisy. Mijn verslag over het bijzondere kasteel lees je hier.

 WildNights, Wildlands Emmen
Ben je al eens in de nieuwe dierentuin van Emmen geweest? De nieuwe Wildlands is zeker een aanrader. En na deze expeditie overdag, ga je na zonsondergang door naar de WildNights, een avondexpeditie langs verlichte paden en ontmoetingen met nachtdieren die nu wakker worden. Het Kompasplein is omgetoverd tot een sfeervol openluchtrestaurant met verschillende foodtrucks. Een kop warme chocolademelk of glühwein, een borrel met een hapje of een broodje pulled pork of warme hotdog. Voor ieder is er wat wils. Voordat je aan je WildNights begint, halverwege je route of als afsluiting van een heerlijke avond. Tot en met 8 januari, van 17.00 tot 21.00 uur.

Lees ook:Dagje Muiderslot: Op stap met Expedia Pioneer Daisy
Lees ook:Nieuw op Youtube: The Road to Robinson
Lees ook:3FM DJ op expeditie naar de Noordpool
Lees ook:Kerstvakantie: Leuke evenementen en festivals
Lees ook:Weekendje koninklijk kasteel voor 62.000 euro

Geen reacties // Reageer