Dit weekend: Files door paasverkeer

Vanaf vandaag zijn veel mensen in verband met Pasen vrij en wordt er een drukke avondspits verwacht. Maandag 17 april (tweede paasdag) wordt het volgende de ANWB druk op de wegen door dagjesmensen en terugkerende vakantiegangers. OP de volgende plekken worden files verwacht:

Vandaag
Voor veel mensen begint donderdagmiddag het paasweekend. Daarom verloopt de avondspits drukker dan anders. De meeste vertraging wordt verwacht op de:

  • A1 Amsterdam- Apeldoorn
  • A2 tussen Den Bosch en Maastricht
  • A12 Utrecht – Duitse grens
  • A27 Utrecht – Breda
  • A50 Zwolle – Nijmegen

Bezoekers aan het evenement ‘The Passion’ in het centrum van Leeuwarden wordt geadviseerd om donderdag ruim op tijd van huis te vertrekken.

Goede vrijdag en paasweekend
Op Goede Vrijdag en tijdens de paasdagen zijn vooral dagjesmensen onderweg. In Limburg is het outletcenter bij Roermond populair. Andere favoriete bestemmingen zijn de Keukenhof in de Bollenstreek, de Paasraces in Zandvoort en Paaspop in Schijndel. Ook de vele bezoekers aan meubelzaken kunnen een file veroorzaken. In het oosten van het land trekken de traditionele paasvuren veel publiek. Rond de paasdagen openen ook de meeste pretparken weer hun deuren. In het zuiden van Limburg trekt de Wielerklassieker Amstel Goldrace zondag vele tienduizenden wielerfans. Voor de wedstrijd gaan diverse wegen in het gebied die dag (tijdelijk) dicht.

Maandag 17 april, tweede paasdag
Op tweede paasdag is er naast recreatieverkeer ook veel terugkerend vakantieverkeer op de weg. Vanaf het middaguur ontstaan vooral in het midden van het land files.

Lees ook:Herfstvakantie: ANWB verwacht drukke avondspits vrijdag
Lees ook:Drukte Europese wegen verwacht tijdens Paasdagen
Lees ook:Herfstvakantie: ANWB verwacht drukke avondspits morgen
Lees ook:Morgen: Drukke avondspits verwacht door start herfstvakantie
Lees ook:Dit weekend: Drukte op de weg door evenementen

Geen reacties // Reageer