Dit weekend: Extra drukte verwacht op de weg door Pinksteren

Het is bijna Pinksteren, iedereen heeft vrij en er zijn veel evenementen in het land. De ANWB waarschuwt dan ook voor extra drukte en files op de wegen.

In het pinksterweekend is er drukte door evenementen en bezoek aan attractieparken. Vooral in Limburg door popfestival Pinkpop en de driedaagse Hammer Series, een nieuw wielerevenement.

Om 17.00 uur stond er vrijdagmiddag in totaal ongeveer 550 kilometer file. De meeste vertraging had het verkeer op de A1 richting het oosten, de A12 vanaf de Duitse grens, A28 richting het noorden en de A2 richting het zuiden.

Na de drukte van vrijdagmiddag kan het in het weekend druk worden bij diverse evenementen en attractieparken. Op maandag, tweede pinksterdag (5 juni), wordt het vanaf het middaguur dringen op de wegen als de vakantiegangers weer huiswaarts keren. Daarbij zorgen terugkerende Duitse toeristen voor oponthoud op de A1, de A12 en de A67.

Evenementen

Pinkpop Landgraaf, 3-5 juni
WSielerevenement Hammer Series Sittard-Geleen, 2-4 juni
Pinksterraces op het circuit Zandvoort, 2-4 juni
Opwekking in Biddinghuizen, 2-5 juni
Vredestein Supercar Sunday op het circuit Assen, 4 juni
Outletstores in Roermond (N280)

Ook in de landen om ons heen genieten de mensen met Pinksteren van een lang weekend vrij. Maandag 5 juni (tweede pinksterdag) gaan de meeste vakantiegangers in de loop van de middag weer terug naar huis en zullen de nodige files ontstaan.

In België wordt de grootste drukte verwacht op de wegen rond Antwerpen en Brussel en op de E40 Brussel richting Oostende.
In Frankrijk is het  zaterdag nog druk op de wegen vanuit Parijs richting het westen en zuiden. Met als grootste knelpunt de A7 tussen Lyon en Valence. Vanaf maandagmiddag is het druk in tegenovergestelde richting. De problemen van brandstoftekort bij de tankstions in Frankrijk van afgelopen week zijn voorbij. De blokkade-acties zijn (voorlopig) opgeheven, de tankstations worden weer bevoorraad.
In Duitsland loopt het verkeer in het noorden vast rond Hamburg (A1/A7) en in het zuiden op de A7 Würzburg – Füssen, A8 Stuttgart – München – Salzburg en de A9 Neurenberg – München.
In Zwitserland is het grootste knelpunt de St. Gotthardtunnel (A2) richting het zuiden. De wachttijd kan daar oplopen tot meer dan drie uur. In Oostenrijk is de meeste vertraging op de B179 tussen Füssen en Reutte.

Lees ook:Vrijdag: Verkeersdrukte door lang Pinksterweekend
Lees ook:Kerst: Files in en naar de Alpen
Lees ook:Dit weekend: Drukte op de weg door evenementen
Lees ook:Drukte op de Nederlandse wegen
Lees ook:Zwarte Zaterdag: De grootste knelpunten in Europa

Geen reacties // Reageer