Weekendtip: Vakantiebeurs in Utrecht

vakantiebeurs2018

Ben je al druk bezig om een vakantie te plannen? Weet je niet zo goed waar je naartoe wilt? Of heb je inspiratie nodig? Kom dan dit weekend naar de Jaarbeurs in Utrecht. De jaarlijkse Vakantiebeurs is weer van start gegaan.

Laat je inspireren bij een van de honderden reisaanbieders op het event, ontdek nieuwe bestemmingen, praat met locals en werk je bucketlist bij. Tijdens de Vakantiebeurs kom je de hele wereld tegen en jij kan genoeg inspiratie opdoen voor je volgende reis. Ik was woensdag op de Vakantiebeurs en kwam weer allerlei nieuwe en leuke dingen tegen.

Zo kwam ik in hal 7 ineens de Blootstraat tegen, Er stonden vele bedrijven en ik had geen idee hoe groot de nudisten- en naturistenmarkt wel niet is. Wist je bijvoorbeeld dat er in Nederland 100 naaktstranden zijn? De branche probeert de markt op de beurs bespreekbaar te maken om zo nog meer klanten te trekken. Ik vond het zelf eerst een beetje vreemd, maar na een gesprek vond ik het wel een stuk interessanter. Ik zou er zelf niet zo snel voor kiezen, maar de markt hiervoor is veel groter dan ik dacht. Overigens hebben de exposanten wel gewoon kleren aan tijdens de beurs.

Wat ook nieuw is, is de Experience Hal. Dit is een grote hal met alleen maar beleving. Een inspirerende zone met een multimediatheater, virtual reality-straat, beach café, foodtrucks, Ibiza hippiemarkt, live entertainment, modeshows, kook- en cameraworkshops. Vooral een aanrader voor de gadgetliefhebbers.

Op de Vakantiebeurs ook veel aandacht voor theater en workshops. Reisorganisaties presenteren de nieuwste trends kort en duidelijk. Drink thee met een local uit Iran of doe een dansje met een Antilliaan, het kan allemaal. Mijn favo hal was de hal waar voornamelijk landen uit het Midden Oosten staan. Ik sprak met een local uit Tunesië en dronk thee met iemand uit Iran, allemaal landen die wel wat extra vakantiegangers kunnen gebruiken.

Daarnaast ook gewoon aandacht voor leuke steden, boeiende landen, lekkere hapjes, vroegboekkortingen en winactie. Uiteraard zijn de nieuwste trends op kampeergebied ook te bekijken in de hal Outfreeca, daar waar je ook je sportieve kant kan laten zien.

Ga je dit weekend naar de Vakantiebeurs? Zaterdag is de beurs langer open tijdens de allereerste Night at the Vakantiebeurs. De complete beurs met alle stands is dan geopend tot 20.00 uur, daarna kan je tot 22.00 uur in de nieuwe Experience Hal terecht om in vakantiesferen te genieten van live entertainment, een hippiemarkt en natuurlijk culinaire versnaperingen en tropische drankjes. Op deze wijze kan je eerst optimaal de beurs bezoeken en vervolgens nog heerlijk genieten van alle unieke activiteiten en eten in de belevingszone. Een heerlijk avondje uit om de beurs mee af te sluiten.

De Vakantiebeurs, ontdekken, beleven, doen. Tot en met zondag in de Jaarbeurs in Utrecht.

Lees ook:10 & 11 januari: Amsterdamse vakantiebeurs voor bijzondere reizen
Lees ook:7 & 8 januari: Amsterdamse Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen
Lees ook:9 & 10 januari: Amsterdamse Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen
Lees ook:13-17 januari: Vakantiebeurs Utrecht
Lees ook:14 – 18 januari: Vakantiebeurs Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>