Bijzondere tradities & feestdagen: St. Patrick’s Day

Morgen is het weer zover: St. Patrick’s Day. Dit is een nationale feestdag in Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincies Newfoundland en Labrador. De landen en Ierse, maar ook Europese, steden kleuren groen deze dag.

Want groen is de kleur van deze feestdag. Men draagt groene kleding, het vuurwerk is groen en in de optochten is ook alles groen. Ook kan je zelfs groen bier drinken. Of dat lekker smaakt, is nog maar de vraag.

Sint Patricius is de beschermheilige van Ierland. Op zijn sterfdag, St. Patrick’s Day, lopen honderdduizenden mensen over de hele wereld volledig uitgedost mee in kleurrijke optochten. De feestelijkheden op 17 maart waren oorspronkelijk bedoeld om de heilige te eren en de komst van het christendom te vieren, maar inmiddels is de feestdag uitgegroeid tot een dag waarop de Ierse cultuur in het algemeen wordt gevierd.

Vandaag de dag wordt St. Patrick’s Day in meer landen gevierd dan enig andere nationale feestdag. In Dublin en de rest van Ierland duurt het St. Patrick’s Festival zelfs meerdere dagen, van 15 tot en met 19 maart. In de stad zijn er allerlei evenementen, zo treden er veel bands op en kan je vele voorstellingen bekijken. De grote parade in Dublin is morgen om 12.00 uur.

Lees ook:Bijzondere tradities & feestdagen: St. Patrick’s Day
Lees ook:Bijzondere tradities & feestdagen: St. Patrick’s Day
Lees ook:Vandaag St. Patricks Day
Lees ook:Festivals wereldwijd: St Patrick’s Day Parade in Dublin
Lees ook:Vijf festiviteiten in de winter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>