Foto: Trotse moeder in Malawi

Trots. Trots op deze vrouw, trots op hoe ze ‘haar mannetje staat’ in een wereld waar Nederlandse vrouwen zich bijna geen voorstelling van kunnen maken. En trots op hoe trots deze vrouw kijkt. Trots aan het poseren is, trots haar kind laat zien aan de lens, aan de wereld. In Malawi is het leven van een vrouw vaak voorbestemd. Wanneer een vrouw de meisjestijd overleefd heeft is de kans groot dat ze vroeg gaat trouwen en vroeg kinderen krijgt. Deze vrouw moest vier uur lopen om bij de dichtstbijzijnde kliniek te komen waar zij beviel van haar prachtige kind. Maar hoogzwanger vier uur lopen naar een kliniek is lang, erg lang. Zij overleefde het, velen niet. Ze is overgeleverd aan een leven van zorgen voor het gezin, voor andere familieleden. Maar daar is ze trots op, ze is het trotse hoofd van een gezin en houdt alles draaiende. Ik maakte deze foto in 2009, en ik ben er nog steeds trots op. Trots op dat ik de wereld deze prachtige vrouw mag laten zien.

 

Vrouw met kind in Malawi – www.johannafotografie.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

 

Lees ook:Gezin vergeet kind op vliegveld
Lees ook:Duitser geeft miljoen euro uit aan prostituee
Lees ook:Baby geboren aan boord van vliegtuig
Lees ook:Britse toeriste verdacht van babymoord in Griekenland
Lees ook:Malawi nummer 1 van landen die je moet bezoeken in 2013

Geen reacties // Reageer