Foto: Albinomeisje in Malawi

Dit meisje ontmoette ik in 2009 in Malawi. Een bijzondere ontmoeting met een prachtige jonge meid. Het meisje was zeventien jaar oud en zat in de tweede klas van de basisschool. Vanwege haar aandoening kon zij eerder niet naar school. Er was namelijk niet een schoolgebouw met een dak, waardoor zij in de volle zon lessen had moeten volgen. Ik was in Malawi met de organisatie World Servants.  Dat is een organisatie die in ontwikkelingslanden bouwt aan scholen, woningen, ziekenhuizen en schoonwatervoorzieningen. Ik mocht het dorpje Lusito bezoeken, waar World Servants drie jaar eerder een school bouwde. Het meisje op de foto vertelde me dat ze sinds de bouw van de school eindelijk naar school kon gaan, omdat het een gebouw met een dak was. Daar kon ze in de schaduw van het dak zitten, en hoefde ze niet meer te verbranden in de zon. Ze hoopte later dokter te worden. Ze wist dat ze een lange weg te gaan had, maar ze zou ervoor strijden.

Albino’s hebben het op veel plaatsen in Afrika erg moeilijk. In bepaalde landen worden zij bekeken alsof ze gestraft zijn door God, vervloekt zijn en er wordt op plaatsen zelfs wel gedacht dat wanneer je het bloed drinkt van iemand die albino is, je genezen wordt van allerlei kwalen. In Malawi is dat gelukkig niet zo, en hebben mensen alleen de problemen die het albinisme met zich meebrengt. Albino’s verbranden snel, hebben veel meer kans op huidkanker en kunnen eigenlijk geen zon verdragen.

De stichting Afrikaanse Albino’s helpt albino’s in veel Afrikaanse landen door het sturen van zonnebrandcrème.

Albinomeisje in Malawi – www.johannafotografie.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Vrijwilligerswerk in Afrika, een overzicht
Lees ook:Kasungu National Park in Malawi
Lees ook:Colofon
Lees ook:5 redenen waarom je minstens 1 keer vrijwilligerswerk zou moeten doen in het buitenland
Lees ook:Malawi nummer 1 van landen die je moet bezoeken in 2013

Geen reacties // Reageer