Selfiestick verboden in musea en attracties

selfie

De selfiestick, een leuke uitvinding voor mensen die gek zijn op foto’s en selfies maken. Maar niet iedereen is blij met die lange stok, die te pas en te onpas uit de tas wordt gehaald. Het zorgt niet alleen voor een hoop ergernis bij andere toeristen, maar zo’n stok kan ook veel dingen beschadigen. Veel musea en attracties in binnen- en buitenland doen de stick dan ook in de ban.

Grote musea als de National Gallery of Art in Washington en het Metropolitan Museum of Art in New York zijn die lange stok meer dan zat. Een woordvoerder van het Metropolitan Museum of Art laat in the New York Times weten dat ze niet alle kunst achter of onder glas willen stoppen. ”Want dat je met gestrekte arm een foto maakt, is tot daaraan toe, maar met drie keer die lengte dring je echt de persoonlijke ruimte van mensen binnen,” aldus de woordvoerder.

Maar niet alleen buitenlandse musea zijn klaar met de stick, ook musea in Nederland verbieden de stok. Zo ook de Hermitage en het Stedelijk Museum in Amsterdam. In de Hermitage zijn er nog geen ongelukken gebeurd, maar het museum neemt het zekere voor het onzekere. Ook attractieparken, zoals Plopsaland in België. doen de stok in de ban, omdat het een gevaar kan zijn voor mensen en attracties

Niet alle musea in Nederland verbieden de stick. Zo kan je in het Rijksmuseum nog steeds selfies maken. Paraplu’s daarentegen, die moet je dan wel weer inleveren.

Bron: Nos op 3

Lees ook:Vanaf 1 juli: Selfiesticks verboden in attracties Disneyland Parijs
Lees ook:Festivals verbieden selfiestick
Lees ook:Europa-Park in Duitsland verbiedt selfiesticks in attracties
Lees ook:Disney World verbiedt selfiestokken in de achtbaan
Lees ook:Disney verbiedt selfiesticks in alle parken

Geen reacties // Reageer