Filmpje: Wat gebeurt er met je koffer op Schiphol?

koffer

Als je op vakantie gaat, heb je natuurlijk een koffer bij je. Je checkt in, doet je koffer op de band op Schiphol en bij aankomst krijg je je koffer pas weer te zien. Maar wat gebeurt er in de tussentijd met je koffer? Welke reis legt hij af op Schiphol? Schiphol zelf heeft er een filmpje van gemaakt en die is te leuk om niet te delen.

Per jaar verwerkt Schiphol zo’n 55 miljoen stuks bagage, tussen de 120.000 en 180.000 stuks per dag. De koffers worden verwerkt in 4 bagagehallen, die met elkaar verbonden zijn door 65 kilometer aan transportbanden. Een drukte van belang dus en bijna niemand weet hoe dat werkt, daar in de kelder van Schiphol. Maar daar komt nu verandering in.

Schiphol heeft een camera aan een koffer gehangen en de hele reis opgenomen. Op Schiphol.nl staat een 360-graden filmpje, zo kan je de reis van alle kanten goed bekijken. Heb je niet zoveel tijd, dan kan je ook naar Youtube, daar staat de samenvatting. En die kan je weer hier bekijken: https://youtu.be/lRR0lP2COfc

Lees ook:Mooi: Schildpad geeft rondleiding door Great Barrier Reef
Lees ook:Voor de (luie) vakantieganger: Crowdfundingsactie voor zelfrijdende koffer
Lees ook:Erben Wennemars neemt koffer Maxima mee naar huis
Lees ook:Filmpje: Reis door 12 landen binnen 6 minuten
Lees ook:Storing: 15.000 koffers achtergebleven op Schiphol

Geen reacties // Reageer