(Filmpje) Maxim Hartman geeft toeristen in Amsterdam fietstips

Nederland is een fietsland en Amsterdam is een fietsstad. Toeristen die een fiets huren in de hoofdstad, veroorzaken vaak ongelukken tijdens het fietsen. Niet elke toerist kent de regels namelijk. De gemeente Amsterdam schiet de toerist nu te hulp met The Bike Instructor, een satirisch filmpje met Maxim Hartman in de hoofdrol.

The Bike Instructor is een voorlichtingsfilm van de gemeente. Maxim Hartman, bekend van onder andere Rembo en Rembo,  geeft instructies hoe je je als fietser in Amsterdam moet gedragen. De gemeente hoopt dat de toerist door het zien van dit filmpje voortaan goed voorbereid de weg opgaat. Want het is een fietsjungle.

Maxime stapt op de fiets en legt een paar basisregels uit. Toeristen vinden het namelijk nodig om op het fietspad van hun fiets af te stappen en foto’s te maken. De toerist heeft het misschien niet door, maar met dit gedrag blokkeert hij of zij het fietspad voor de andere weggebruikers. En dat levert weer veel irritaties op onder de Amsterdammers.

Ook belangrijk volgens Maxim: Stap niet dronken of stoned op de fiets, geef richting aan en laat de telefoon in je tas. Ook burgemeester Eberhard van der Laan komt even voorbij in het filmpje. Hij heet de toeristen welkom.

Dit filmpje is overigens niet dé oplossing om gevaarlijke situaties te voorkomen, maar één van de maatregelen die de gemeente neemt. Er worden bijvoorbeeld ook slecht zichtbare paaltjes van fietspaden verwijderd. Het filmpje is geschikt voor toeristen, maar ook handig voor Amsterdammers. Misschien leren de Amsterdammers hier zelf ook nog wat van?

Wil je het filmpje ook eens goed bekijken? Dat kan hier: https://youtu.be/sEON08d76oE

Lees ook:Nieuw in Amsterdam: Cycleswap
Lees ook:Filmpje: Beleef Australië per E-bike
Lees ook:Recordaantal bezoekers voor Fiets en Wandelbeurs
Lees ook:Amsterdam gaat het verhuurders Airbnb en Wimdu lastiger maken
Lees ook:Eerste Amsterdamse Hotelnacht in 2013

Geen reacties // Reageer