(Filmpje) Duitse toerist beklimt illegaal piramide in Egypte

 Een excursie die je niet mag overslaan als je op vakantie in Egypte bent, is een excursie naar de piramides. Het is al vrij bijzonder om de piramides van dichtbij te bekijken, maar een Duitse toerist deed het net even anders. Hij besloot om een piramide te beklimmen, filmde alles, maar eenmaal beneden werd hij gelijk gearresteerd.

De Duitse Andrej Ciesielski was een paar dagen in Caïro en besloot om naar de piramides af te reizen. Eenmaal daar besloot Andrej om de Grote Piramide van Gizeh te beklimmen. Maar dat mag niet. Het is namelijk verboden om piramides te beklimmen. Andrej wist dat wel, maar besloot toch om door te gaan met zijn avontuur.

De Grote Piramide is 4.500 jaar oud en 140 meter hoog. Dat is een stevige klim en Andrej heeft alles gefilmd. Eenmaal boven, moest hij natuurlijk ook weer naar beneden. En beneden de piramide stond de politie hem al op te wachten. Boze Egyptenaren hadden de politie ingeschakeld. De politie nam hem mee naar het bureau en ondervraagden de Duitser. Even was er sprake om de jongen naar de Duitse ambassade te brengen, maar na een paar uur mocht de daredevil weer gaan, zonder boete, maar wel met een waarschuwing.

Andrej heeft de hele beklimming gefilmd. Ben je ook benieuwd naar zijn klim en hoe het uitzicht is bovenop de piramide? Het filmpje kan je hier bekijken: https://youtu.be/s6X-1ShM8uA

Lees ook:Bestemming: De zeven wereldwonderen, de piramides van Gizeh
Lees ook:SAIL-Timelapse: De boten komen aan
Lees ook:Nederlander overleeft tijgeraanval tijdens vakantie in Nepal
Lees ook:Weer bommelding bij Turkish Airlines
Lees ook:Beschonken piloot raakt weg kwijt

Geen reacties // Reageer