Opgepast: Selfieverbod in Mumbai

selfieverbod

Ga je binnenkort op vakantie naar Mumbai en ben je gek van selfies maken? Dan is het volgende misschien wel handig om te weten. De stad heeft namelijk het maken van selfies op 16 plekken verboden.

Het lijkt zo onschuldig, even een selfie maken als je op een mooie plek bent. Maar het blijkt hartstikke gevaarlijk te zijn, althans, wel in Mumbai. Vorige maand was een vrouw selfies aan het maken bij het populaire Bandstand Fort, maar ze struikelde en viel zo van de klif de zee in, waar ze verdronk. 2 weken geleden was een student ook bezig met een selfie, maar struikelde ook en viel in een reservoir. Een vriend sprong hem achterna, maar ze verdronken allebei.

Uit onderzoek blijkt nu dat er vorig jaar wereldwijd 49 officiële gevallen van dodelijke selfies zijn geweest. Maar liefst 19 daarvan vielen in India. Mumbai wil dit soort ongelukken voorkomen en neemt nu het zekere voor het onzekere en voert nu een selfieverbod in op 16 populaire plekken in de stad, waaronder een aantal stranden en forten. Haal je toch je telefoon tevoorschijn en de politie ziet dit, dan riskeer je een boete van 1.200 roepies, dat is 16 euro.

 

Lees ook:Reizen met vliegtuig steeds veiliger
Lees ook:Selfiestick verboden in musea en attracties
Lees ook:Toeristen gedood bij terroristische aanslag in India
Lees ook:Minder koffers kwijt op luchthavens door minder passagiers
Lees ook:Toeristen paasweekend goed voor 600 miljoen

Geen reacties // Reageer