Nieuw bij T-Mobile: Neem je data mee op reis

Je kent het wel, je bent op vakantie en wilt even bellen met het thuisfront of even een site bekijken. Maar er is geen wifi in de buurt en je besluit om toch even op internet te gaan kijken. Bij thuiskomst wacht er een torenhoge rekening op je. Balen! T-Mobile heeft daar nu iets op bedacht.

Met een Stel Samen & Stel Bij abonnement kun je nu standaard elke maand tot 250 MB binnen de EU uit je eigen internetbundel gebruiken, zonder extra kosten. Je kunt je smartphone dus gewoon blijven gebruiken zoals je dat gewend bent. Heb je deze EU MB’s verbruikt? Dan ontvang je een sms en kies je zelf of en hoe je verder wilt internetten. Je hoeft dus niet bang te zijn voor onverwachte internetkosten.

Er is veel te doen over het bellen en internetten met je telefoon in Europa. Dat de kosten voor het gebruik van je telefoon in het buitenland zo hoog zijn, komt vooral omdat je geen gebruik kunt maken van je eigen provider, maar moet je dus gebruikmaken van een andere, buitenlandse provider. En je eigen provider moet dan een vergoeding betalen aan de buitenlandse provider. En die kosten, die mag jij weer betalen.

Maar gelukkig komt daar volgend jaar verandering in. Onze eigen Neelie Kroes heeft er alles aan gedaan om de roamingskosten af te schaffen en dat is dan ook gelukt. De Europese Unie schaft de roamingskosten in Europa per 2017 af. Bellen en internetten met je telefoon is straks dus overal even duur en dat is goed nieuws voor de vakantieganger.

Meer weten over de nieuwe service van T-Mobile? Dat lees je hier.

Lees ook:Internetten in het buitenland: Roaming toch niet helemaal afgeschaft in 2017
Lees ook:Roaming afgeschaft: Bellen, internetten en sms’en op vakantie goedkoper
Lees ook:Internetten in het buitenland: Roaming toch afgeschaft
Lees ook:Bellen en internetten in het buitenland: Roamingkosten EU omlaag
Lees ook:Internetten in het buitenland: Roaming definitief afgeschaft

Geen reacties // Reageer