Eviate eTrack: Nooit meer je koffer kwijtraken dankzij deze nieuwe gadget

verloren

Laat jij je koffer wel eens slingeren? Of stond jij wel eens bij de bagageband, maar was je koffer er niet en was hij gewoon verdwenen? Geen paniek, je bent namelijk niet de enige met dit probleem. Jaarlijks raken er namelijk zo’n 22 miljoen stuks bagage zoek. Een Nederlands bedrijf kon ook zijn oren niet geloven en bedacht een oplossing voor dit probleem: De eTrack.

22 miljoen

22 miljoen koffers zoek, dat zijn dus 22 miljoen mensen die zonder koffer naar huis gaan of gewoon geen strandkleding meer bij zich hebben voor op vakantie. Ikzelf ben daar ook bang voor en plak dus mijn koffer maar vol met stickers, en bij de bagageband hoop ik maar dat de koffer niet de verkeerde afslag heeft genomen. Ik had er vorig jaar maar een hippe slinger omheen gedraaid, dat vond Arke toch niet zo fijn en knipte hem door. Oeps, foutje.

eTracketrack

David van Hoytema, oprichter van FastTrackCompany, laat weten dat het één van de grootste kopzorgen van reizigers is, maar liefst 80% is bang dat zijn koffer de mist in gaat en er nooit meer uit komt. En daarom bedacht zijn bedrijf de eTrack. eTrack is een klein apparaatje en te koop vanaf augustus.

Tracker

Je stopt de zogeheten tracker in je koffer en via een app en bluetooth is je telefoon met het apparaat verbonden. Het apparaat, dat ook als een soort van telefoon fungeert, staat de hele tijd aan en zo kan je je koffer tot in het vliegtuig volgen en weet je dus altijd waar je koffer is. Als het vliegtuig, en je koffer dus ook, in de lucht is, gaat de eTrack in de slaapstand. Eenmaal op de grond aangekomen ontwaakt het apparaat weer, doe je je telefoon weer aan en kan je je koffer weer volgen. Je loopt naar de lopende band en als de koffer op de band valt, krijg je een melding en kun je je koffer weer meenemen.

Heeft je koffer nu wel een andere vlucht genomen? Geen nood, jij kan dat al zien op je telefoon en je vliegtuigmaatschappij heeft dit dan ook al doorgekregen en is al aan het werk om de koffer op de goede plaats van bestemming te krijgen. De gadget is vanaf augustus op de markt, maar kun je nu al, met korting, kopen. Het apparaatje kost 100 euro plus abonnementskosten.

etageTag

Naast de eTrack heeft het bedrijf ook nog een ander handig apparaat ontwikkeld, namelijk de eTag. Dit is een digitaal label voor aan je koffer. ,,Dit maakt het reizen gemakkelijker. Je checkt thuis in, je krijgt een streepjescode op je telefoon en met een druk op de knop verschijnt de code op je label,” legt Van Hoytema uit. Zo hoef je dus nooit meer in de rij te staan, maar kun je je bagage gewoon droppen en door de douane lopen, ideaal.

Start-up

Het idee van de eTrack is goed en vooral zeer creatief bedacht, maar de uitvoering ervan was moeilijk, vooral wat betreft geld en het ontwikkelen van de juiste techniek. Eviate moet namelijk overal signalen uitzenden, behalve in het bagageruim van het vliegtuig. Want dat mag niet van de Europese veiligheidsregels voor de luchtvaart. Hoe het bedrijf dit dan heeft opgelost mogen ze niet vertellen, wat wel bekend is, is dat het hele proces het bedrijf zo’n 2,6 miljoen euro gekost heeft. En dat geld, dat had het jonge bedrijf niet. Dat hebben ze deels opgehaald bij KLM, Schiphol, Rabobank en TU Delft en deels gekregen van particuliere investeerders.

Wil je meer weten over dit bedrijf of gewoon de eTrack kopen? Dat kan hier: eviate.com

Bron: Sprout/Computable

Lees ook:Bluesmart: De slimme trolleykoffer
Lees ook:Voor de (luie) vakantieganger: Crowdfundingsactie voor zelfrijdende koffer
Lees ook:Review: Universele oplader + Winactie
Lees ook:Nieuw bij T-Mobile: Neem je data mee op reis
Lees ook:Filmpje: Wat gebeurt er met je koffer op Schiphol?

Geen reacties // Reageer