Nieuw bij Adria Airways: AirFi

Wifi aan boord van een vliegtuig, het komt steeds vaker voor. En ook Adria Airways, een luchtvaartmaatschappij uit Slovenië, is nu overstag. Vanaf december biedt de luchtvaartmaatschappij Airfi aan: Een router met wifi, maar zonder internetverbinding met de grond.

Airfi is niet nieuw, Corendon, Transavia en Estonian Air bieden deze service ook aan. De routers komen in alle vliegtuigen van Adria en werken op accu’s. Reizigers kunnen zo via hun eigen laptop, telefoon of tablet gratis en voor niks toegang krijgen tot kranten, magazines, e-books, games, nieuws, de menukaart en belastingvrije artikelen. Passagiers die nog een kijkje willen nemen in het traditionele papieren inflight-magazine hebben pech, deze worden helaas niet meer gemaakt.

De routers zijn niet verbonden met het vliegtuig zelf en kunnen dus ook de vlucht niet verstoren. De routers werken op batterijen, kunnen 15 uur mee en 50 gebruikers kunnen tegelijkertijd het kastje gebruiken. De box is in 4 uur weer opgeladen. Tijdens het opladen kan Adria nieuwe data en sites op het apparaat zetten, waardoor de router altijd up-to-date is en je dus actueel nieuws kan lezen in het vliegtuig.

Afgelopen september vloog ik zelf met Arke naar Griekenland en was er ook AirFi aan boord. Het systeem was nog maar net uitgerold en ik heb systeem natuurlijk even getest. Ben je benieuwd naar de review? Die kan je hier lezen. 

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Lees ook:Nieuw bij Arkefly: Airfi
Lees ook:Nieuw bij Arkefly: TUI Cloud
Lees ook:Veilig internetten op vakantie? Huur of koop een mifi-router
Lees ook:Bellen vanuit vliegtuig mogelijk bij Emirates
Lees ook:Passagiersvliegtuig Egyptair van radar verdwenen

Geen reacties // Reageer