Alarm op Schiphol om telefoonhoesje

Een normale maandagavond op Schiphol. Passagiers gingen door de controle en liepen naar de gates. Maar opeens werd Vertrekhal 3 compleet afgesloten, moesten vliegtuigen uitwijken naar andere gates en moest iedereen opnieuw gecontroleerd worden. Op social media was de paniek groot. Wat was er aan de hand?

Tijdens de paspoortcontrole zag een medewerker van de marechaussee iets op zijn scherm voorbij komen. Het leek op een vuurwapen, maar de passagiers die bij dat wapen hoorden waren allang doorgelopen. De beste man sloeg alarm en de marechaussee kwam direct in actie.

Vertrekhal 3 werd afgesloten en de politie ging op zoek naar die persoon en het vermoedelijke wapen. Niemand mocht de vertrekhal in of uit, vliegtuigen konden niet opstijgen of moesten naar een andere gate taxiën en iedereen die op dat moment op de M-pier was, moest opnieuw gecontroleerd worden.

Vanaf de M-pier vertrekken vooral vliegtuigen van budgetmaatschappijen. Binnen no time was de bewuste persoon, een vrouw van 20 die naar Rome ging, met het vuurwapen gevonden. Maar het pistool was helemaal geen pistool, het was een telefoonhoesje met een pistool erop. Vals alarm dus. De gates gingen weer open, vliegtuigen mochten weer opstijgen en de rust was weer terug op Schiphol. Of de vrouw met het bizarre telefoonhoesje haar vlucht nog heeft gehaald, is niet bekend.

Lees ook:Man neemt vuurwapen mee in handbagage
Lees ook:Loos alarm op Eindhoven Airport
Lees ook:Nederlandse toerist met kinderporno aangehouden op Schiphol
Lees ook:Schiphol bouwt tijdelijke vertrekhal
Lees ook:Heropening vertrekhal: Drukte en lange wachtrijen door strenge veiligheidscontroles op luchthaven Zaventem

Geen reacties // Reageer