Allemaal beestjes: Keverplaag op stranden Buenos Aires

Het klinkt zo lekker, even een dagje naar het strand, beetje luieren, boekje lezen en af en toe even in de zee duiken. Maar niet als je nu op vakantie bent in Argentinië en zeker niet bij Buenos Aires. Daar kom je namelijk allemaal beestjes tegen, heel veel beestjes.

De stranden van Mar de Ajo en San Bernardo, vlakbij Buenos Aires, hebben last van een heuse keverplaag. Miljoenen beestjes liggen en kruipen over het strand. Niet echt leuk om daar je handdoekje neer te leggen. En het gaat niet om een paar van die zwarte beestjes, het zijn miljoenen. Experts hebben geen flauw idee wat hier aan de hand is en zijn inmiddels een onderzoek gestart naar deze bizarre invasie.

Op internet doen wel een aantal geruchten de ronde. Zo denken een aantal surfers dat het einde der tijden toch echt nabij is en dat dat de reden is dat de kevers allemaal uit de grond zijn gekropen. Een aantal biologen laat weten dat de kevers alleen naar boven komen om te paren, maar dat is vaak in januari. Ben je toevallig in de buurt, dan zou ik een ander strand uitkiezen om je handdoek en je koelbox neer te leggen.

Lees ook:Costa Cruises is jarig
Lees ook:Let it snow… in Buenos Aires?
Lees ook:Viagra helpt tegen jetlag
Lees ook:Martinair biedt twaalf nieuwe verre bestemmingen
Lees ook:Handdoekterreur: Italiaanse kustwacht deelt boetes uit aan toeristen

Geen reacties // Reageer