Handdoekterreur: Italiaanse kustwacht deelt boetes uit aan toeristen

Het is misschien wel 1 van de grootste ergernissen onder hotelgasten en hotelpersoneel: Medevakantiegangers die een ligbed bij het zwembad claimen en er pas uuuren later gebruik van maken. Maar in Italië kan het blijkbaar allemaal nog een tikkie erger. Daar claimen toeristen alvast een plekje voor de volgende dag. En dan niet in het hotel, maar gewoon op het strand. De Italiaanse kustwacht is er dan ook helemaal klaar mee.

Bij publieke, populaire stranden in Toscane en Sardinië is het bijna de normaalste zaak van de wereld. Als de strandliefhebbers in de avond het strand verlaten en weer terug naar het hotel gaan, nemen ze de handdoek niet meer mee en claimen zo de parasol en strandstoel voor de volgende dag. Afgelopen zaterdag waren er in Livorno maar liefst 37 strandstoelen bezet. De kustwacht was er klaar mee en nam de stoelen, samen met 30 parasols, heel veel handdoeken en zelfs een paar badpakken in beslag.

In Cecina, een stad in Toscane, is het zelfs verboden om spullen onbeheerd te laten. Pas na 08.30 uur mag het weer, dan zijn de zonaanbidders weer welkom op het strand. Leg je op stranden in Toscane en Sardinië toch een handdoekje op een strandstoel neer  en je komt s’ochtends weer bij je strandstoel, dan kan je een boete van 200 euro verwachten.

Het is niet de 1e keer dat de kustwacht in actie komt. Een paar jaar geleden kregen 6 toeristen een boete van maar liefst 1.000 euro, nadat ze voor 06.00 uur al 10 handdoeken op het strand hadden gelegd. De toeristen waren allemaal boven de 60 en wilden het beste plekje van het strand hebben. Het beste plekje werd zo het duurste plekje.

Lees ook:Handdoekje leggen: Spaanse strandpolitie deelt boetes uit
Lees ook:Enquête onthult slechte strandmanieren
Lees ook:Travelinspiration #3
Lees ook:Honden niet langer welkom op Spaanse stranden
Lees ook:Stranden Peru ontoegankelijk voor toeristen

Geen reacties // Reageer