Op vakantie naar Egypte? Visum aanvragen bij ambassade

Ga jij binnenkort op vakantie naar Egypte? Let dan goed op. Vanaf 15 mei kun je niet langer je visum ophalen op het vliegveld, maar moet je dit voortaan bij de Egyptische ambassade in Den Haag aanvragen.

Kon je eerder de benodigde papieren ophalen na aankomst op het vliegveld, nu moet je dit dus aanvragen bij de ambassade. Reden voor de aanscherping is volgens veiligheidsbronnen, dat inlichtingendiensten meer tijd nodig hebben om individuen te checken. Op die manier kunnen radicale personen buiten de deur gehouden worden.

Volgens het ministerie van Toerisme zullen toeristen weinig hinder van de nieuwe maatregel ondervinden. Groepen kunnen namelijk nog wel na aankomst hun visa aanschaffen op het vliegveld „De beslissing heeft weinig effecten. De industrie draait op grote groepen die binnen worden gebracht door touroperators,” aldus het ministerie.

Bron: HLN.be

 

 

Lees ook:Op vakantie naar Kenia? Visum voortaan elektronisch aanvragen
Lees ook:(Reminder) Op vakantie naar Kenia? Visum voortaan online aanvragen
Lees ook:Piloten Germanwings gaan weer staken
Lees ook:Spaanse luchtverkeersleiders gaan staken
Lees ook:Publieksvriendelijke protestactie op Schiphol

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Op vakantie naar Egypte? Visum aanvragen bij ambassade

 1. MAGGY VAN DEN BERGHE

  WAAROM DIT VERANDEREN VOOR EEN vISA VOOR EEN GEWONE TOURIST???
  ZIJN ALLEEN DE TERORRISTEN DIE ZE MOETEN TEGEN HOUDEN!!!
  IK HOOP DAT ZE DIT VLUG HERZIEN…EN SPECIAAL VOOR DE TOERISTISCHE SECTOR HIER!!!!ER KOMEN ER AL WEINIG…NU ZULLEN ER NOG MINDER KOMEN!!!!!!!!!!!

    /  
  1. Lianne van Veen Auteur

   Hoi Maggy,

   Ze hopen met deze maatregel juist terroristen tegen te houden. Je kan het natuurlijk nooit helemaal stoppen, maar ze hopen het land zo veiliger te maken voor toeristen.

     /  

Comments are closed.