Cambodja verdubbelt entreeprijzen tempels Angkor Wat

Een maand geleden voerde de regering van Cambodja een dresscode in voor bezoekers die de tempels van Angkor Wat bezoeken. De regering heeft nu besloten om de entreeprijs flink te verhogen. Toeristen moeten straks het dubbele betalen om de populaire bezienswaardigheden te bekijken.

Vanaf deze maand zijn toeristen die korte broeken en topjes dragen niet meer welkom bij de tempels. Cambodja en de beheerders van Angkor Wat, Angkor Thom en andere tempels vinden het respectloos jegens de heiligheid van de tempels. Toeristen werden al gevraagd of zij zich netjes wilden kleden bij een bezoek, maar niemand hield zich aan deze voorschriften. Vanaf 4 augustus moet elke toerist een lange broek en shirts dragen die de schouders bedekken. Doen zij dat niet, dan komen de toeristen er ook niet in.

Naast de dresscode, zijn toeristen straks ook meer geld kwijt als ze de tempels willen bezoeken. De regering heeft besloten om de entreeprijs fors te verhogen. Vanaf februari betaal je 37 dollar voor een dagje Angkor Wat, dat was eerst 20 dollar.  Een pas om drie dagen de tempels te bezoeken gaat omhoog van 40 dollar (35 euro) naar 62 dollar (55 euro), een pas voor 7 dagen kost voortaan 72 dollar (64 euro), in plaats van  60 dollar (53 euro).

De regering heeft geen verklaring gegeven over de verhoging. Wel laat de regering weten dat van elk kaartje 2 dollar aan het kinderziekenhuis Kantha Bopha zal worden gedoneerd.

Angkor Wat is een tempelcomplex in Cambodja en het grootste religieuze monument in de wereld, met een oppervlakte van 126,6 hectares. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een hindoetempel voor het Khmer-rijk en transformeerde geleidelijk in een boeddhistische tempel tegen het einde van de twaalfde eeuw. Angkor Wat ligt 5,5 kilometer ten noorden van de moderne stad Siem Reap. Jaarlijks bezoeken 1,2 miljoen toeristen het complex.

Lees ook:Cambodja voert dresscode in voor bezoekers tempels
Lees ook:Eric Corton op mijnenjacht in Cambodja
Lees ook:Vanaf 1 maart: Klimverbod tempels Pagan in Myanmar
Lees ook:Avontuurlijke reizen Vietnam, Cambodja & Thailand Singlereizen Groepsreizen
Lees ook:Voorproefje: De eerste beelden van Peking Express 2017!

Geen reacties // Reageer