Nederlandse hotels het duurst

Reizigers betaalden in 2011 gemiddeld 108 euro voor een overnachting in een Nederlands hotel. Dat maakt Nederland de duurste in heel Europa. In Amsterdam betaalde je in 2011 gemiddeld 124 euro. Voor Maastricht betaalde men 99 euro. In Amsterdam stegen de prijzen voor overnachtingen met 7 %.

Toch is het voordelig om er nu op uit te gaan en hotelletjes te bezoeken. De prijzen voor overnachtingen liggen nog steeds onder de prijzen van 2005.

Wereldwijd is het het duurst om te overnachten in de Omaanse hoofdstad Muscat. Daar betaalden reizigers gemiddeld 244 euro. De goedkoopste plaats om een nachtje te blijven slapen in een hotel is in Cambodja. In Phnom Penh was de gemiddelde kamerprijs 44 euro. In Europa overnacht je gemiddeld het goedkoopst in het Litouwse Vilnius.

 

 

Lees ook:Hotelovernachting het duurst in Oman
Lees ook:Top 10 meest exclusieve hotelbestemmingen
Lees ook:Hotelprijzen dalen licht in Nederland
Lees ook:Vijfsterrenhotels het duurst in Tokyo
Lees ook:Citytrip Istanbul het goedkoopst

Geen reacties // Reageer