Hotel zonder recensies wordt weinig geboekt

Kennissen van mij boekten ooit een vakantie naar Spanje. Veel geld voor betaald en uiteindelijk bleek door oplichterij hun vakantie compleet in het water te vallen. Naar hun geld konden ze fluiten, en Spanje hebben ze niet gezien. Of dit soort horrorverhalen oorzaak zijn is niet bekend, maar uit onderzoek blijkt dat bijna 50% van de mensen geen hotels boekt waar geen recensies over zijn te vinden. 

Reviews

Uit een infographic van Olery blijkt dat maar liefst 81% van de ondervraagde personen recensies over hotels erg belangrijk vindt. 49% zou helemaal geen hotel boeken als er geen recensies over te vinden zijn.

Zelf een recensie schrijven

Het zijn voornamelijk vrouwen (53%) die zelf recensies schrijven. Zij zijn over het algemeen positiever als mannen. Hun gemiddelde cijfer komt uit op een 8,5, waar mannen een 7,8 geven.

Ervaringen

Persoonlijk denk ik dat een heleboel leed en ontevredenheid bespaard kan blijven doordat mensen zich inlezen in een hotel aan de hand van recensies. Ervaringsverhalen zijn vaak eerlijk, eerlijker dan de websites van het hotel zelf. Pas wel op bij het lezen van reviews dat je niet alles gelooft. Sommige mensen weten 1 slechte ervaring enorm op te blazen waardoor het lijkt alsof er helemaal niks goed is aan het hotel. Laat je niet door een zo reactie leiden, maar kijk naar meerdere reviews. Dan kom je nooit thuis van de koude kermis.

Is een hotel jou wel eens vies tegen gevallen aan de hand van informatie die het hotel je zelf gaf? Geloof jij alles wat er in reviews staat? Laat je je ook beïnvloeden door reviews?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

 

Lees ook:Hotel.blog.nl op zoek naar recensies
Lees ook:Daklozenopvang Glasgow scoort tijdelijk goed op TripAdvisor
Lees ook:Mannen laten vrouwen koffer inpakken
Lees ook:ADV: Huur je auto, caravan of camper voordelig en snel via Huren.nl
Lees ook:Mannen kopen vaker reizen online dan vrouwen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hotel zonder recensies wordt weinig geboekt

  1. Martin

    Leuke info, slechte taalbeheersing.

      /  
  2. Esther Hoes

    Ik vind hotel recensies erg belangrijk. Wel is het inderdaad zo dat sommige mensen behoorlijk negatief kunnen zijn, terwijl ik het geen probleem vind. Iedereen hecht waarde aan, niet altijd dezelfde, zaken dus probeer inderdaad meerdere hotelrecensies met elkaar te vergelijken.

      /  

Comments are closed.