Leegstaand zwembad in Mechelen wordt hotel

In het Vlaamse Mechelen wordt een voormalige zwembad omgetoverd tot een hotel. Het zwembadgebouw ‘den ouden Dok’ is een monumentaal pand dat in 2001 gesloten werd vanwege asbest en veroudering van het gebouw. Het stadsbestuur van Mechelen heeft nu het besluit genomen om het pand te verbouwen en er een hotel in te vestigen.

De nieuwe bestemming voor het gebouw uit 1924 heeft meerdere voordelen. Zo kunnen oude elementen behouden blijven en vanwege de publieke functie van het gebouw kunnen ook inwoners van Mechelen het gebouw blijven bezoeken. Het hotel moet 70 kamers gaan krijgen, vergaderruimtes, wellness centre en een openluchtbar. Ook zal er een gedeelte van het gebouw gewijd worden aan Mechelen als meubelstad.

De verbouwing van het monument zal vier jaar in beslag gaan nemen. De rekening voor de verbouwing komt terecht bij de overheid en de provincie.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Hotel The Pand in Brugge wint Boutique Hotel Award
Lees ook:Bouw Noord-Korea’s grootste hotel na 25 jaar bijna klaar
Lees ook:Hoogste gebouw ter wereld nu al weer dicht. Blamage door Dubai
Lees ook:Hoogste gebouw ter wereld wordt steeds hoger
Lees ook:Bouw megabordeel en hotel in 1 in Wenen van start

Geen reacties // Reageer