Slechtste hotel ter wereld voert briljante reclamecampagne

Als je hotel te boek staat als het slechtste hotel ter wereld verwacht je daar geen slaatje uit te kunnen slaan. Het Hans Brinker-Hotel in Amsterdam weet echter zeer positief om te gaan met dit negatieve nieuws. Backpackers vanuit de hele wereld vechten nu om een plaatsje in het hotel dat zelf adverteert over dat ze zo’n slecht hotel zijn.

Weinig frisse lucht

Op de website van het slechtste hotel ter wereld staat onder andere te lezen dat het Hans Brinker-hotel niet alleen ‘gewoon een goedkoop hostel in Amsterdam is, maar naast goedkoop ook smerig, koud en armoedig’. Ook valt er te lezen dat er overal in het hotel muren ondergekalkt zouden zijn met smerige teksten en grappen over de seksuele voorkeur van voormalige gasten. Bier in de bar zou aangelegd zijn met water en in diezelfde bar is er weinig licht en weinig frisse lucht.

Het hotel gebruikt ook slogans als ‘Hier gebruik je je gordijnen om je af te drogen’ en ‘Nu met bedden op elke kamer!’.

Lage verwachtingen

Manager van het jeugdhotel Tijmen Receveur liet aan Trouw weten dat de backpackers die komen overnachten zich op het ergste hebben voorbereid wanneer ze in het Hans Brinker hebben geboekt. Door hun extreem lage verwachtingen valt daardoor het hotel hen vaak reuze mee. Backpackers betalen ongeveer 20 euro voor een overnachting.

Advertenties

Het Hans Brinker-hotel toont een verrassende aanpak om negatieve berichtgeving een positieve twist te geven. Hieronder nog een aantal advertenties die te leuk zijn om jullie te onthouden!


Advertenties door Kessels Kramer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Hans Brinker niet het slechtste hotel van Nederland!
Lees ook:Slechtste hotel staat in Amsterdam
Lees ook:Hotels in de race voor titel ‘Het Schoonste Hotel van Nederland’
Lees ook:Best bekeken posts Travel.blog.nl 2013
Lees ook:Vier Amsterdamse hotels in top 10 smerigste hotels

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Slechtste hotel ter wereld voert briljante reclamecampagne

 1. Chantal

  Briljante marketingactie!

    /  
  1. Johanna Gercama Auteur

   Helemaal mee eens! Erg goed bedacht en uitgevoerd!

     /  

Comments are closed.