Amsterdam gaat het verhuurders Airbnb en Wimdu lastiger maken

Slecht nieuws voor huurders en verhuurders van Airbnb en Wimdu. De gemeente Amsterdam gaat het verhuurders van woningen in Amsterdam het flink moeilijk maken. De gemeente gaat de komende weken op zoek naar ‘illegale hotels’. Daarnaast gaat de gemeente wel in gesprek met Airbnb om te praten over de kwestie.

Het bedrijf Airbnb uit San Fransisco liet juist een paar maanden geleden de complete website ook in het Nederlands vertalen, vanwege de groeiende markt in Nederland. Alleen in Amsterdam worden er via Airbnb al bijna 4200 woningen te huur aangeboden. De ene verhuurder biedt zijn of haar woning alleen aan tijdens hun eigen vakantie, anderen verhuren dagelijks een kamer.

Volgens de gemeente Amsterdam wordt er in kamers die door Airbnb en Wimdu niet voldaan aan de veiligheidseisen die in hotels wel nagestreefd worden. Daarnaast worden woningen aan de woningmarkt onttrokken.

Wat mij betreft slaat de gemeente Amsterdam de plank mis met hun plan om het verhuren van kamers en woningen via deze websites aan banden te leggen. Volgens mij zou de gemeente juist moeten zien naar de mogelijkheden die de websites bieden, en hierop inspringen. Door het verhuurders moeilijker te maken ziet de gemeente niet verder dan alleen naar de problemen, de mogelijkheden worden hierbij meteen uitgesloten.

Mijn eigen ervaring met Airbnb is erg goed! Lees hier meer over mijn ervaringen van Airbnb in Brugge.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Hotels niet blij met particuliere verhuurders van kamers en appartementen
Lees ook:AirBnB vertaald naar het Nederlands
Lees ook:Amsterdam krijgt grootste hotel van Nederland
Lees ook:Spaanse hotelketen Room Mate gaat strijd aan met Airbnb
Lees ook:Onbewoond eiland te huur!

Geen reacties // Reageer